Vi som bor utenfor Hønefoss by er også innbyggere i Ringerike | Roger Larsen (Frp)

BYLIV: - Vi ønsker en by med sprudlende glede og et yrende byliv, sier Roger Larsen.

BYLIV: - Vi ønsker en by med sprudlende glede og et yrende byliv, sier Roger Larsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er faktisk helt utrolig at mennesker som er med og styrer i kommunestyret kan hevde at vi som bor utenfor byen, hvor det ikke i hele tatt finnes kollektivtrafikk, skal straffes med bompenger når vi tar oss til byen for å foreta en nødvendig handel eller være en del av miljøet i byen, skriver Roger Larsen i dette innlegget.

DEL

LeserbrevHva mener egentlig den sosialistiske venstresiden når de sier at vi må sentralisere? Hva betyr det å sentralisere?

Jo, det betyr at flere må bo innenfor bygrenser eller i nær tilknytning. Vi skal sterkt begrense all trafikk med motorvogn, menneskene skal bevege seg som gående, syklende eller bruke kollektivtrafikk.

Hva da med de av oss som liker å bo på Veme, Vestre Ådal, Strømsoddbygda og andre steder utenfor byen?

Skal vi ved hjelp av høye kostnader tvinges til å flytte fra våre hus og låne til nye leiligheter i byen?

Alle har vi skjønt at miljø er viktig. De fleste av oss har gjort masse endringer i løpet av de siste år, og mer vil vi gjøre i tiden som kommer.

Pr dags dato er venstresidens visjoner om hva de kan forlange av kommunens innbyggere totalt urealistiske.

Det er faktisk helt utrolig at mennesker som er med og styrer i kommunestyret kan hevde at vi som bor utenfor byen, hvor det ikke i hele tatt finnes kollektivtrafikk, skal straffes med bompenger når vi tar oss til byen for å foreta en nødvendig handel eller være en del av miljøet i byen.

SV kritiserer for manglende oppdatering av fylkes- og kommunale veier, men da stiller jeg spørsmålet om hvorfor dere ikke gjorde noe med dette da dere satt i regjering? Det var jo nettopp da veiene forfalt på sitt meste?

SV sier de vil kunne differensiere når det gjelder bompengesatser. Da blir spørsmålet om hvor grensen går for den enkelte og hvordan dette skal finansieres? Er det høyere eiendomsskatt eller er det mye høyere skatter generelt?

Eller skal kun de som har formue betale for alt? SV ønsker jo å ta fra alle, som har jobbet hardt og tjent gode penger, det meste med høyere skatt. Dette er en sikker oppskrift på hvordan en skal ta fra bedriftseiere all motivasjon til å skape flere arbeidsplasser.

LES FLERE INNLEGG OM BOMPENGER:

Arbeiderpartiet ønsker en veiprising som gjør at alle må betale selv om man ikke kjører gjennom en bom. De ønsker et system som fordeler kostnadene mellom alle som bruker veiene, og ikke bare de som kjører gjennom en fysisk bomstasjon.

Det betyr at de som velger å bo og jobbe slik at slik at de ikke kjører gjennom en bom, allikevel må betale en ny veiavgift. Skjønn det den som vil! I tillegg til å være usosialt vil vi som personer også være totalt overvåket.

Vi i Fremskrittspartiet vil stemme nei til bomring i Hønefoss, på samme måte som vi stemte nei til bomfinansiering av ny vei over Eggemoen. Vi ønsker også en utvikling av byen basert på ny og ambisiøs byplan, men vi må ta tæring etter næring og bygge i et tempo hvor kommunen innenfor sine egne rammer kan finansiere byutviklingen over tid.

Det er også viktig at kommunen jobber godt sammen med entreprenører som vil foreta investeringer i byen. Vi skal se mulighetene og ikke begrensningene. Vi må være en JA-kommune. Vi må kunne foreta raske avgjørelser slik at de som ønsker omgjøringer eller bruksendringer slipper å vente i mange måneder på et svar. Vi ser over hele landet, inklusive Oslo, at trafikken i byen stadig blir mindre: Resultatet blir en stadig økende butikkdød.

Roger Larsen

Listekandidat Fremskrittspartiet

Ringerike

Er løsningen en bomring med økte kostnader? Eller skal kommunen nekte all nyetablering utenfor byens grenser slik at folk tvinges til byen og må betale bompenger for å handle?
Er det slik brukes bompenger ikke for at flere skal reise kollektivt og bedre klimaet, men kun for finansiering av nye gang- og sykkelveier med mer.

Flertallspartiene med Høyre og Arbeiderpartiet har så langt ikke klargjort hva de ønsker for de neste fire årene. Vil de stemme for eller imot en bomring i Hønefoss?

Vi i Fremskrittspartiet vil legge forholdene til rette, slik at vi får en kommune som kan gjøre det lettere å bosette seg i vårt distrikt. Vi ønsker en by med sprudlende glede og et yrende byliv. Vi ønsker å legge til rette for å skape nye arbeidsplasser med å være en ja-kommune.

Det er ikke en slik kommune vi bor i pr. dags dato. Statistikken viser at befolkningsøkningen er liten, særlig i de aldersgrupper som er yrkesaktive. Den vil på ingen måte bli bedre med en ny bomring som øker kostnadene for folk flest.

Hønefoss trenger endringer, og Fremskrittspartiet vil være med å gjøre Ringerike til et bedre sted å bo.

LES OGSÅ: Hvem mener hva om bompenger? | Brit H. Walbækken Bøhler (Rødt)
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags