Høyre om bompengesaken på Jevnaker: – Vi holder to av tre lovnader

– Under avstemningen sto vi da etter vår mening overfor valget om hvilke valgløfter vi skulle følge, skriver Høyre-representantene på Jevnaker.

– Under avstemningen sto vi da etter vår mening overfor valget om hvilke valgløfter vi skulle følge, skriver Høyre-representantene på Jevnaker. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi er alle tre generelt imot bompenger og spesielt på eksisterende vei, skriver Geir Olsen, Ida Rasmussen og Terje Nitschke i dette leserinnlegget.

DEL

LeserbrevJevnaker Høyre gikk til valg på å prioritere «Hurtig ferdigstilling av E16 - Lavest mulig bompengesats og Ingen bom på eksisterende vei». I tiden etter at valgprogrammet ble utformet og frem til november, ble det klart at det ikke er støtte i fylke eller storting for å slippe å betale bompenger på eksisterende vei.

Til kommunestyret i november var vi ikke tilfreds med det vi ble presentert fra Statens vegvesen. Vi ba derfor om en skikkelig orientering og at saken ble utsatt til desember-møtet.

Dette ble vedtatt og vi fikk en grundigere presentasjon av saken. Etter dette ble det klarlagt at videre fremdrift avhenger av et positivt vedtak på Jevnaker.

Et slikt vedtak må ligge på bordet for at fylket skal kunne behandle garantisøknaden for å etablere bompengeselskapet. Videre er Stortinget avhengig av en positiv innstilling fra fylket for å behandle bompengeproposisjonen. Dette er finansieringsgrunnlaget som ligger i dagens NTP.

I Jevnaker Høyre var det uenighet om hva som var riktig handling i denne saken. Jeg som leder og de to andre som deltok under avstemningen sto da etter vår mening overfor valget om hvilke valgløfter vi skulle følge.

Vi er alle tre generelt imot bompenger og spesielt på eksisterende vei. Vi er derimot av den oppfatning at å stemme imot ville være å falle ut av NTP og dermed måtte starte på nytt med å få veien inn i en ny fremtidig NTP.

Av den grunn valgte vi å stemme for og i tiden fremover å jobbe for lavest mulig bomsatser. Vi har derfor etter vår oppfatning oppfylt to av våre tre lovnader.

LES OGSÅ:

Vi er alle tre generelt imot bompenger og spesielt på eksisterende vei.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags