Gå til sidens hovedinnhold

Bjørn Geirr Harsson: Har rundkjøringen ved Hønen-krysset svart til forventningene?

Artikkelen er over 3 år gammel

– Til tross for de mange innleggene i Ringerikes Blad med kritikk av Hønen-rundkjøringen, er det tydelig at Statens vegvesen ikke lar seg anspore til å ta del i debatten, skriver Bjørn Geirr Harsson i dette leserinnlegget.

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Staten har nedlagt et flersifret millionbeløp for å bedre trafikkmønsteret i Hønen-området. Men har innsatsen hatt den ønskede virkningen? Svaret må bli et klart NEI. Det vil si for dem som kommer med bil langs veien fra Klekken, har det blitt vesentlig lettere å komme inn på E16.

Men for alle bilistene som følger E16 gjennom rundkjøringen, er det ingen bedring å spore. Og disse utgjør et betydelig flertall, derfor det klare NEI.

Bilkøer

Vi ser problemet med rundkjøringen i Hønen-området daglig ved bilkøene som oppstår under rushtrafikken, for ikke å snakke om fredagstrafikken. Hver fredag er det fortsatt lange bilkøer, som periodevis strekker seg like til Vik og Sundvollen.

Bjørn Geirr Harsson

 

Til tross for de mange innleggene i Ringerikes Blad med kritikk av Hønen-rundkjøringen, er det tydelig at Statens vegvesen ikke lar seg anspore til å ta del i debatten. Følgelig blir en måte å aktivisere veivesenet på, at Ringerike kommune, som offentlig instans, tar opp problemet med Statens vegvesen.

Bedre løsning

Uten å kunne komme med forslag til løsning, vil jeg fremsette følgende påstand: For dem som arbeider med trafikkproblemer på norske veier, må det være mulig å finne en bedre trafikkmessig løsning i Hønen-området, enn den løsningen vi har i dag.

Derfor oppfordres Ringerike kommune til å ta kontakt med Statens vegvesen for å finne en slik løsning.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.