Gå til sidens hovedinnhold

La oss holde 17. mai fri for konkurrerende begivenheter | Bjørn Geirr Harsson

Artikkelen er over 3 år gammel

– Flinke syklister kan få vise seg frem på alle andre dager i året, men bare ikke på nasjonaldagen vår, skriver Bjørn Geirr Harsson i dette leserinnlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kan det være så farlig, da - er en vanlig kommentar til klager over at det arrangeres sykkelritt gjennom Ringerike 17. mai. Nei, det er kanskje ikke så farlig, men mange av oss synes det er ganske trist. Flinke syklister kan få vise seg frem på alle andre dager i året, men bare ikke på nasjonaldagen vår. Da ønsker vi å rette oppmerksomheten mot helt andre ting, enn flinke syklister som vil sole seg i glansen fra vår nasjonaldag.

Ikke sjelden hører vi at «våre nye landsmenn» er begeistret for hvordan vi feirer nasjonaldagen vår. Grunnen er sikkert at mange av dem har levd i land der frihet og demokrati ikke er noen selvfølge. Og kanskje det aller fineste med vår nasjonaldag, er måten vi feirer dagen på, at vi setter barn og unge i sentrum, og at absolutt alle som vil får delta.

Bjørn Geirr Harsson

Fins det andre land i verden som har en slik nasjonaldag? Så derfor, la oss holde 17. mai fri for konkurrerende begivenheter. La fortsatt fokuset denne ene, unike dagen i året gå til våre barn og unge. Dessuten er vel noen av syklistene fedre. Hvorfor er de ikke sammen med barna sine den dagen?

Det kunne være interessant å vite hvilke myndigheter som har gitt tillatelse til sykkel-arrangementet 17. mai. Og hva er premissene for å gi lov til noe som stenger veier og gater?

Neste år kunne jeg tenke meg å søke de samme myndigheter om lov til å feire 17. mai uten forstyrrende arrangementer som ikke angår nasjonaldagen vår.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken