Gå til sidens hovedinnhold

Hege Irene Fossum: KrF vil ha flere barnehageopptak i året

Artikkelen er over 6 år gammel

Fordi KrF setter familien først, vil de ha flere flere barneopptak i året, skriver Hege Irene Fossum.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Urettferdig ordning

Den 1. september gikk fristen ut for å ha rett til barnehageplass som ettåringer. Dette er en urettferdig og lite fleksibel ordning for familiene. Barn som er født etter 1. september har ikke rett til plass i barnehage før ved neste hovedopptak, i august året etter.

KrF setter familien først og vil tilrettelegge politikken etter hva som er best for familiene. Da må vi legge til rette for mer fleksible ordninger som sikrer barnefamiliene større forutsigbarhet.

Med dagens ordning risikerer mange foreldre som ønsker å ha barna sine i barnehagen, å måtte ta ulønnet permisjon eller skaffe dagmamma i inntil et år før de får barnehageplass.

Innføre to opptak i året

KrF mener at alle barn må få samme rett til barnehageplass som ettåringer, uavhengig av når på året de er født og ved hvilken alder familien ønsker å benytte seg av barnehagetilbudet.

Derfor vil Hole KrF innføre barnehageopptak to ganger i året. I tillegg vil vi tilstrebe å gi tilbud til de som faller utenfor tidsfristene for rett til barnehageplass.

Høy kvalitet

Barnehagene skal være et tilbud med høy kvalitet, som fremmer lek, trivsel og læring. I barnehagen skal hvert enkelt barn blir sett, og få mulighet til å utvikle språk, sosial omgang og så videre sammen med andre barn.

KrF vil styrke barnehagetilbudet med tilstrekkelig voksentetthet, minstekrav til antall pedagoger og gode lokaler og uteområder.

Kommentarer til denne saken