Uforsvarlig å legge ned Heggen barnehage | Olav Bjotveit

FÅR STØTTE: Kim Modalen og Siri Simensen i FAU ved Heggen barnehage.

FÅR STØTTE: Kim Modalen og Siri Simensen i FAU ved Heggen barnehage. Foto:

Av

En nedleggelse fører til økt privatbilisme, ved at foreldrene må kjøre ungene til barnehager som ligger lenger unna, skriver Olav Bjotveit i dette innlegget.

DEL

MeningerDet vil være uforsvarlig å legge ned Heggen barnehage, slik flertallspartiene foreslår.

Kommunen skal rigges for vekst når Ringeriksbanen og ny E16 blir bygget. Da er det viktig med godt utbygde barnehager, da dette vil tiltrekke seg småbarnsfamilier og styrke bosettingen. Permanent drift av Heggen barnehage vil være et viktig bidrag til dette. En nedleggelse er en kortsiktig og uforsvarlig politikk.

LES OGSÅ: Foreldre raser mot forslag om å legge ned barnehage 

Det virker også rart at flertallspartiene i formannskapet vedtar nedleggelse og så sender det ut på høring. Hva er vitsen med høring da? Det framstår som en skinndemokratisk manøver.

Det er ikke rart at foreldrene som har barn i Heggen barnehage, føler seg ført bak lyset av flertallspartiene da kommunestyret i fjorårets budsjettforhandlinger bestemte at Heggen barnehage skulle bli permanent fra 1. januar 2018 og nå plutselig vedtar det motsatte.

En slik handlemåte er klanderverdig og fører til svekket tillitsforhold mellom politikere og innbyggere. Et godt tillitsforhold er demokratiets bærebjelke.

En nedleggelse fører til økt privatbilisme ved at foreldrene må kjøre ungene til barnehager som ligger lenger unna. Miljømessig vil dette ha negative konsekvenser. Kommunen har et spesielt ansvar for å begrense privatbilismen. 

Det er en psykisk belastning for unger i en sårbar alder å bli flyttet. Det kan føre til sosial mistilpasning.

Flertallspartiene gjør seg skyldig i offentlig omsorgssvikt. Å påføre foreldre og barn en slik belastning er en inhuman handling.

LES OGSÅ: Hvorfor legge ned Heggen barnehage? | Ole Geir Haugerud

Olav Bjotveit

Listekandidat for Ringerike Senterparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags