Det er båndtvang hele året | Annika Solbakken

BÅNDTVANG: Kjenner du til den lokale forskriften om hundehold i Ringerike kommune?

BÅNDTVANG: Kjenner du til den lokale forskriften om hundehold i Ringerike kommune? Foto:

Av

Reiser du fra hunden, og lar den stå ute og bjeffe? spør Annika Solbakken i dette leserinnlegget.

DEL

MeningerKjære hundeeier, det er båndtvang hele året. Kjenner du til den lokale forskriften om hundehold i Ringerike kommune? Eller lar du hunden gå løs i sentrum, boligområder og parker?

Tar du med hund inn i skolegården eller barnehagen? Plukker du opp avføring? Reiser du fra hunden, og lar den stå ute å bjeffe?

Les dette:

– Det er båndtvang hele året i områder med mange mennesker, etablerte boligområder, handleområder, parker inkl. Sankthanshaugen, Schjongslunden og den del av Petersøya som ikke er treningsområde for hund, ved skoler og barnehager og i anlegg for lek, idrett, sport eller rekreasjon.

– Hunder har ikke adgang til skolegårder, barnehager, kirkegårder og grav- og urnelunder. (Unntak dersom hund brukes i demonstrasjons- eller undervisningsøyemed, og førerhund for blinde)

– Du plikter å fjerne avføring som hund legger igjen langs offentlige veier eller i andre områder som er tilgjengelige for allmennheten, i tettbygd strøk. Det samme gjelder for offentlige badeplasser og parkmessige områder utenom tettbygd strøk.

– Hund skal passes slik at den ikke forstyrrer nabolaget med vedvarende bjeffing, hyling eller lignende. Enkelt og greit!

Takk for at du følger bestemmelsene, eller i hvert fall gjør det nå, når du nå kjenner til dem.

Båndtvang

Hunder skal holdes i bånd, og er det utenfor tiden båndtvangen gjelder skal fortsatt hundeeieren ha kontroll på hunden.

I Norge er den generelle båndtvangen fra 1. april til og med 20. august. Men mange kommuner har egne regler som går ut over den generelle båndtvangen.

I Hole kommune er datoene fra 1. april til og med 30. september. Ut over dette er det alltid båndtvang i boligområder, ved skoler og barnehager, handleområdene Sundvollen og Vik, på kirkegårder og anlegg for lek, idrett, sport og rekreasjon.

Ringerike kommune har for flere området i utmark båndtvang fra 1. april til og med 30. september. I tillegg er det alltid båndtvang i bolig- og handleområder, og ved skoler og barnehager. Pluss i parker og anlegg for lek, idrett, sport og rekreasjon. Det er også båndtvang i lysløypene så lenge de brukes til skigåing. I skolegårder, i barnehager, på kirkegårder og på urnelunder er det ikke lov å ha med hunder.

I Jevnaker kommune er datoene fra 1. april til og med 24. september. Den utvidede perioden fra 20. august til og med 24. september gjelder for områder hvor dyr beiter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags