Menneskeskapt påvirkning av Tyrifjorden | Margaret Tuff Bjerknes

Av

Margaret Tuff Bjerknes savner informasjon fra Hole kommune om vannkvaliteten i bygda.

DEL

MeningerTakk til Sindre Nørgaard som tar opp forurensningen fra Huthameki med de konsekvensene det har for vannkvaliteten i våre vassdrag.

Det kan – og bør ikke være ukjent for politikere og tenkende mennesker hva en slik forurensning kan føre til – ei heller andre konsekvenser av menneskeskapt påvirkning som fører til endring av vannkvaliteten.

Under utbruddet av sykdom fra forurenset drikkevann på Askøy gikk både Jevnaker og Ringerike kommune ut i avisen og omtalte deres drikkevann og sikkerhet.

LES OGSÅ: Mary Blikken Gravdahl: Gambling med drikkevannet vårt

Så vidt jeg har kunnet se har ikke Hole kommune gått ut i mediene med tilsvarende informasjon for oss som bekymrer seg for Tyrifjordens vannkvalitet. Dette savnes. Et søk på «vannkvalitet» eller «vannsikkerhet» på kommunens hjemmeside ga ingen treff.

Margaret Tuff  Bjerknes

Hole

Etter kontakt med både Miljødirektoratet og Fylkesmannen har det kommet frem at det har pågått en høringsrunde om vannkvaliteten i Vest-Viken. Høringsfrist var 30.6.2019.

Dette skal etter sigende være kunngjort flere steder i mediene, på hjemmesider i fylkeskommunen og i flere kommuner i regionen. Privatpersoner kunne også komme med høringsinnspill. Det blir opplyst fra Fylkesmannen at det blir ny høringsrunde for vannforvaltningskvaliteten etter hvert.

For den som er interessert er Vannportalen.no et nettsted som gir oss mulighet til å følge med på myndighetenes arbeid med helhetlig vannforvaltning.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags