Arne Nævra (SV): Dette får du, men ikke gratis

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Leserinnlegg– Du skal få 20.000,- av meg, kjære leieboer, for jeg veit at du sitter litt hardt i det nå. Ta med disse 10.000,- til kona også, er du snill – så hun kan dra på den sydenturen hun hadde så lyst til. Noen tusen ekstra til ungene ... her! De trenger sikkert en ny I-pad eller noe.

– Å tusen takk. Er det mulig? Åssen har du fått råd til å være så raus da? – Vel, det er jo bare hyggelig å kunne bidra litt til en god leieboer, veit du.

– Forresten, mens jeg husker det. Vi var nødt til å sette opp leia noe, på grunn av økte strømpriser og greier. Men vi øker bare tre tusen i måneden. Og vi venter til neste måned med økningen.

Dette lille én-akteren er tilegnet hun som fikk rundt fem kroner i skattelette pr. dag, men som ble fratatt barnetillegget for uføre, og hun pensjonisten som hadde det trangt og fikk nedgang tre år på rad i pensjon, og hun som var blitt kronisk syk og måtte betale egenandel hos fastlegen og plutselig også hos fysioterapeuten sin – og attpåtil en egenandel for å få fiksa nye, tilpassa sko.

Linjene over er også tilegna han spandable utleieren som hadde mange andre hus til utleie. Han hadde fått betydelig mer skattelette. Ja, han humret litt av at vanlige folk hadde fått rundt sju kroner dagen i skattelette, mens den rikeste promillen i landet hadde fått hundre ganger mer! Han sjøl var glad for at H og Frp ikke hadde satt inn noen tiltak for å hindre den eventyrlige prisstigningen på boliger, og at utleieprisene bare steg.

Jo da, det kom noen restriksjoner på utlån til boliger i fjor, men det betydde lite for han. Han hadde også lest at i 2015 økte aksjeinntektene for de få mer enn samla lønnsvekst her i landet. Det var godt han hadde satt pengene i eiendomsaksjer. To fluer i ett smekk!

– He-he. Han må le litt også. For de 20 milliardene de blåblå hadde gitt i skattelette var jo i stor grad tatt fra oljefondet, eller pensjonsfondet for framtidige generasjoner. Han syns det er litt leit at det er rundt 6000 barn som vokser opp i lavinntektsfamilier i Buskerud og at unge mennesker omtrent ikke har råd til egen bolig. Dessuten har jo forskjellene uomtvistelig økt her i landet. Men det er vel prisen å betale for å ha muligheten til å slå seg opp?

Linjene er også tilegnet Morten Wold (Frp) og Kristin Ørmen Johnsen (H) som lokale representanter og skribenter for partiene «for folk flest» og som gir «muligheter for alle». Sistnevnte mener til og med at Ap har gått ut på dato. Har de ikke blitt høyredreid nok? Da må vel SV i så fall være museumsvoktere, som forsvarere av den offentlige velferdsstaten?

LES OGSÅ: Kan vi stole på partienes løfter om Ringeriksbanen og ny E16? – Ja, mener statsviter

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags