Øyvind Aspen: Er arbeidsmulighetene like for alle i Ringeriksregionen?

– Særlig innvandrerkvinner har store utfordringer med å komme ut på arbeidsmarkedet, skriver Øyvind Aspen.

– Særlig innvandrerkvinner har store utfordringer med å komme ut på arbeidsmarkedet, skriver Øyvind Aspen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er ikke enkelt for de unge, funksjonshemmede og innvandrere å få seg jobb, skriver Øyvind Aspen i dette leserinnlegget.

DEL

LeserinnleggDet har stått i Ringerikes Blad og i andre aviser at Ringerike regionen er i sterk vekst og at arbeidsmulighetene er gode. Til og med statsministeren har sagt at «Nå må de som kan jobbe i dette landet, jobbe».

Med et slikt utsagn som skulle man tro at jobbmulighetene var mange. Vel, jeg tror ikke det gjelder alle grupper i samfunnet.  Det er i hvert fall tre grupper som strever med å komme ut på arbeidsmarkedet.

LES OGSÅ: Solomon (55) ga seg ikke. Til slutt fikk han fast jobb

Store utfordringer

Dette gjelder særlig de unge, funksjonshemmede og innvandrere. I den siste gruppen er det særlig innvandrerkvinner som har store utfordringer med å komme ut på arbeidsmarkedet.

Øyvind Aspen

Ektefelle til en innvandrerkvinne

Hønefoss

Hvis man ikke har kontakter i bedriften eller noen som kjenner noen så kommer man simpelthen ikke inn på dette arbeidsmarkedet. Mange får ikke en gang invitasjon til intervju.

Kommuner og bedrifter vil helst ansette personer som de kjenner eller har kontakter i bedriften som kjenner dem. Det er synd, fordi arbeidsmarkedet lett blir en arbeidsplass for de som har samme erfaringsbakgrunn som dem selv.

Å tenke nytt

Det er for å si det på godt norsk «itte å bruke hue». Et godt utviklet arbeidsmarked har godt av å hente inn personer på arbeidsplassen som har annen erfaringsbakgrunn som dem selv.  Det kan være med på å skape bedre arbeidsplasser og muligheter til å tenke nytt i de bedriftene som våger å ta skrittet.

For at Ringeriksregionen skal utvikle seg trenger man nye tanker og ideer. Det får man ikke ved å gjøre det samme som man har gjort før og gjøre de samme valgene som man har gjort før. Så våg å tenk nytt og «bruk hue»!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags