Gå til sidens hovedinnhold

Arbeiderpartiets troverdighet | Harry Dahl

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Registrerer at Ringerike Ap vil gå inn for 30 nye sykehjemsplasser, noe som burde vært forutsett for lenge siden. Arbeiderpartiet vil heller ikke kritisere politikken de selv har vært med på, politikken som i årenes løp har ført til færre sykehjemsplasser.

Her synes jeg at disse tre representantene burde være mer ydmyke ovenfor sine velgere og innrømme at denne satsingen var feil, og at denne nå foreslåtte satsing burde skjedd for lengst. Det har heller ikke manglet på innspill fra befolkningen som nettopp påpeker behovet for flere sykehjemsplasser, men som arrogante politikere bare tilbakeviser.

Valgkampflesk

Partiet går videre inn for flere helsesøstre, kommunens psykologtjenester skal styrkes og mobbeombudet i skolen for et bedre miljø i våre skoler. Etter mitt syn er dette rett og slett valgkampflesk som heller ikke vil bli gjennomført.

Harry Dahl

Pensjonist

Vågård

 

Videre vil de ha innspill fra sine innbyggere for å forme den best mulig politikken. Dette gjøres for at folk skal få en mulighet til å påvirke avgjørelser. Dette høres veldig fint ut, men dette gjennomskues som en krampaktig måte og skaffe seg velgere på ved neste kommunevalg.

Når det gjelder innspill, har vi dårlig erfaring med dette, ved blant annet Hensmoens skjebne, der ca. 60 innspill ble levert, men ikke en eneste positiv tilbakemelding, hvor disse innspillene ble blankt avvist av særdeles maktarrogante politikere. Verst var det at Ap stemte sammen med H og FrP om å slette Hensmoen fra kartet som friluftsområdet i vårt nærmiljø.

Derfor er det forstemmende å høre slike uttalelser fra disse politikerne som oppfordrer folk til å komme med innspill, når dem bare blir avvist på en nedlatende og arrogant måte.

Med lua i hånda?

Slik jeg ser det må Ap slutte å støtte opp om Høyrekreftene, hvis de ønsker å beholde sine velgere fra arbeiderbevegelsen. Denne støtten gis også sentralt i partiet, der H og FrP får støtte av Ap i en så viktig sak som union med EU, en avgjørelse som går imot sine egne partifeller og fagbevegelse. 

Kom i prat med en kar på Hensmoen om Aps rolle vedrørende denne moens skjebne i framtiden. Vedkommende mente at Ap hadde gått ut på dato, for det de skulle stå for, nemlig arbeidsfolk flest, de står med lua i hånda for Høyrepartiene og de rike gründere.

Så hvis dette partiet ønsker samarbeid med arbeiderbevegelsen må det lyttes til folket, ikke avfeie oss på en arrogant måte. Slutt samarbeidet med H, dette er ikke arbeiderbevegelsen kjent med i vår kommune. Dette har pågått over lengre tid nå, derfor mister arbeidsfolk trua på dette partiet, og med det blir det det samme om dem stemmer H eller Ap.

Slik sett må det være noe fundamentalt galt når folk ikke lengre kan skille mellom partiene, dette til ettertanke når dere ønsker innspill. Hva med å møte folket med forståelse og respekt? Enn dominerende og med maktarroganse. 

Kommentarer til denne saken