Gå til sidens hovedinnhold

Mons-Ivar Mjelde (Ap): Den politiske hverdagen er her, vi er i gang!

Artikkelen er over 5 år gammel

Ap-leder Mons-Ivar Mjelde oppsummerer utfallet av høstens valg i dette leserinnlegget.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så var valget unnagjort. For litt over 52 prosent av de stemmeberettige i kommunen var valget unnagjort.

De resterende 48 prosentene  har fortsatt et valg de må ta.  

For Arbeiderpartiet i Ringerike endte valget med en oppslutning på 39,5 prosent og en fremgang på 2,1 siden sist kommunevalg. Kommunestyregruppa består nå av 17 representanter (+1).

Noen representanter i den nye gruppa er ganske så nye i politikken, andre har vært med over lengre tid, men felles for de alle er at de støtter opp om de sosialdemokratiske verdier; for en samfunnsutvikling basert på fellesskapsløsninger. At alle skal, ut fra sine forutsetninger, ha mulighet til å delta. Politikken gjennomføres på grunnlag av kjerneverdiene åpenhet, ærlighet og samarbeid. 

Sammen skal vi gjøre prioriteringer, forme fremtiden og levere gode løsninger på kommunens utfordringer. Vi skal gripe muligheter, lytte til de som har stemt oss inn og forvalte det ansvaret vi er gitt på en god måte til det beste for kommunens innbyggere.
Det blir ingen lett oppgave, men ikke alle hverdager er enkle heller!  

LES MER: N å blir albuene spissere under debattene

Kommunestyret skal konstitueres den 15.10, men allerede nå vet innbyggerne litt om hvordan sammensetningen blir de neste fire årene.

Vår dyktige ordfører Kjell B. Hansen blir kommunens ordfører også for de neste fire årene og Arbeiderpartiets gruppeleder er Kirsten Orebråten.

Arbeiderpartiet skal lede hovedkomiteen for miljø og areal og hovedkomiteen for oppvekst og kultur.

Vi har igjen valgt og samarbeide med H, V og Krf. Avtalens (kan leses på partiets nettsider) overordnede mål er å sikre en sunn kommuneøkonomi, vekst og utvikling.

Det betyr tjenester med riktig kvalitet og høy aktivitet når det gjelder kommunens posisjon som samfunnsutvikler. Samtidig er det viktig og merke seg at i samarbeidsavtalen ligger det en erkjennelse av de forskjeller som ligger i de forskjellige partiers valgprogram for 2015-2019.

På vegne av partiet og kommunestyregruppa, vil jeg takke velgerne for tilliten. Vi skal forvalte den godt de neste fire årene.

SE OGSÅ: Dette er det nye kommunestyret i Ringerike

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.