Gå til sidens hovedinnhold

Kulturpolitikken svekkes, forskjellene økes | Kai Henriksen

Artikkelen er over 3 år gammel

Høyre-politikk fører til økte forskjeller mellom barn, og kulturpolitikken er ikke noe unntak, skriver Kai Henriksen fra arbeiderpartiet i dette innlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Køen til kulturskolen er på 24.366 barn, eller nesten 1.000 skoleklasser, om man vil. For noen barn finnes det ikke tilbud, for noen er køen for lang til at det har noen hensikt å stå der, og for andre igjen koster den for mye. Arbeiderpartiet ønsker å gjøre kulturskoletimen til en viktig del av et landsdekkende aktivitetsskoletilbud (AKS), der alle barn tilbys fysisk aktivitet, kulturaktiviteter, leksehjelp, lek og altså en kulturskoletime.

Dette skal være tilgjengelig for alle barn, ha en makspris og ellers være underlagt en nasjonal standard.

En kulturskoletime

Arbeiderpartiet foreslo i 2013 å lovfeste en kulturskoletime, fordi alle barn fortjener å få et slikt kulturtilbud, og fordi vi så forskjellene mellom barn både i tilbud og muligheter.

LES OGSÅ: Kenneth Sørum Bekkemoen: Politikere uten kulturambisjoner

Høyre/Frp-regjeringen satte umiddelbart en stopper for ideen. Kulturpolitikken har fått en svært beskjeden plass i Solberg-regjeringens arbeid, og heller ikke køen til landets kulturskoler har så langt gjort inntrykk på regjeringspartiene.

Uendelig lang kø

Regjeringen sitter i ro og ser på at noen foreldre kan kjøpe seg rundt køen ved hjelp av privatundervisning, noen må se barna sine stå i en uendelig lang kø. For noen finnes det ikke noe tilbud der de bor, mens andre igjen ikke har råd til å betale det det koster.

Høyre-politikk fører til økte forskjeller mellom barn, og kulturpolitikken er ikke noe unntak. Alle barn fortjener voksne som tar ansvar for at oppvekstvilkårene blir likere, og at forskjellene i hverdagen reduseres.

LES OGSÅ: Kulturen i Ringerike trenger ikke botsøvelser i form av skippertak med kort tidshorisont

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.