Annika Solbakken: Parfymetåka

Artikkelen er over 2 år gammel

- Mange barn bor og lever i rene gasskammer. Hjemme. I barnehagen, og på skolen, skriver Annika Solbakken i dette leserinnlegget.

DEL

LeserinnleggIngen er skapt for all den parfymen som er i alskens produkter, og måten det brukes på i dag. Lufta er stinn. Man kjenner ikke «lukta» lenger når en lever i det hele tida.

Det meste er bare vaner, eller uvaner. Mange tenker ikke over alt det er parfyme i. Og mye høres gjerne «godkjent» ut, og selger. Det er så trist at så mange, og alle, må bli så syke før man forstår det. Og at så mange må være sykere enn nødvendig.

Vil ikke bry seg

Noen vil ikke bry seg, uansett, vil ikke ta hensyn. En parfymeflaske, deo, såpe, sjampo, krem, hårstyling, skyllemiddel eller vaskemiddel med parfyme i betyr mer enn andre mennesker. Det snakkes om inkludering og at alle skal med, men den urett eller sykdom som ikke rammer deg selv.

Foreldre vasker klær og sengetøy med parfyme. Mange barn bor og lever i rene gasskammer. Hjemme. I barnehagen, og på skolen. Det snakkes om inneklima, men ikke det som er i lufta, parfymen. Når vil flere våkne opp og forstå at parfyme, og parfyme i alskens produkter, er det største og verste problemet?

Ingen funksjon

Det snakkes om at vi vasker oss for mye, men ikke hva vi vasker oss med, parfyme. Duftindustrien og parfyme tar liv, og ødelegger flere og flere.

Vi går på autopilot og følger strømmen. Går til legen, får medisiner, mer og mer, høyere doser, og bivirkninger, nye medisiner, nye sykdommer, flere plager.

Stopp opp. Og tenk. Det er ingen skam å snu. Parfyme har ingen funksjon på rengjøring eller svettelukt. Markedsføringen er sleipere enn sleipest. Sansene dine er helt bedøvd. Dusj og vask så mye du vil, men dropp parfymen, og parfymerte produkter. Bruk parfymefrie produkter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags