Hilde Thorsland: Alkohol mye verre enn tobakk

I dette innlegget etterspør Hilde Thorsland fra Hønefoss flere innstramminger i alkohollovgivningen.

I dette innlegget etterspør Hilde Thorsland fra Hønefoss flere innstramminger i alkohollovgivningen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Blir en smule irritert over denne stadige fokuseringen og innstrammingen på røykeloven. Den virker. Begynn å sett mer fokus og innstramminger på alkohol, skriver Hilde Thorsland i dette innlegget.

DEL

LeserinnleggLeser til min store forskrekkelse at kommunene nå skal være et overordnet organ som skal sjekke at forretninger som selger tobakksvarer følger de nye retningslinjene! Greit nok det.

Tobakk er skadelig, det er noe vi allerede vet og har fått tredd ned over øra helt siden røykeloven kom. Men – alkoholloven, hvor blir det av flere reguleringer og innstramminger der? Det trengs flere innstramminger her, men jeg leser at regjeringen har lagt nye forslag ut til høring: De vil ha lengre åpningstider for salg av øl i butikk, og lengre åpningstider på polet.

Større skader

Alkohol og rusmisbruk har faktisk større skadevirkninger både på kropp og sjel til misbrukeren (og dem er det faktisk mange av) deres familier og ikke minst barna til en alkohol/rusmisbruker.

Her snakker jeg faktisk av egen erfaring. Har opplevd dette både som barn av en alkoholiker, egne alkohol- og ruserfaringer og barn med rus- og alkoholproblem, så jeg kan trygt si at jeg kjenner hvor skoen trykker.

Har også vært røyker i ca. 50 år, snart røykfri i 1 år. Det vanskeligste med å slutte å røyke er faktisk å la vær å begynne igjen. Har to andre tidligere forsøk bak meg, men som de sier, alle gode ting er tre.

Hva er det som er så problematisk for våre folkevalgte å forstå når det gjelder alkohol vs. tobakk? Det er i hvert fall helt sikkert at alkohol gjør noe med personligheten hos den som drikker. Gjør tobakk det? Ødelegger tobakk familieforhold, blir man aggressiv, voldelig eller kriminell?

Hilde Thorsland

Hønefoss

Hundre ganger verre

Til sammenligning vil jeg nok tro at alkohol ødelegger hundre ganger mer enn tobakk. Men – det jeg tror og mener, er at de fleste av våre folkevalgte er litt for glad i å ta et glass eller flere i alle mulige anledninger. Det er jo også blitt opplyst at det er funnet spor av dop på toaletter som kun er tilgjengelig for stortingsrepresentantene (henv. reportasje vist på TV).

Blir en smule irritert over denne stadige fokuseringen og innstrammingen på røykeloven. Den virker. Begynn å sett mer fokus og innstramminger på alkohol.

Kanskje vi fikk flere barn som ville få oppleve koselige høytider og ferier? Hilsen ex-røyker og VBA.

LES OGSÅ: Kjørte i fylla for å kjøpe avis – fikk 60.000 i bot (+)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags