Gå til sidens hovedinnhold

Hvem skal man ta mest hensyn til?

Artikkelen er over 4 år gammel

Det minste staten kan gjøre er å vurdere Brinken, slik at begge parter opplever at de blir tatt på alvor, skriver Edel Johanne Austli Børslett i dette leserinnlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå begynner jeg å forstå hvorfor saken er så vanskelig.

Det er valget om hvem en skal ta mest hensyn til – støttegruppa for pårørende eller naboene og redningsmenn til ungdommene.

Staten (Sanner og Støre) har valgt støttegruppa for pårørende, og det kan jeg på en måte forstå.

På en annen side er det vanskeligere å forstå at ikke den gruppa (støttegruppa) vil ta mer hensyn og vise takknemlighet for dem som også reddet ungdommer i fare for eget liv og som ønsker minst mulig påminnelser om det som skjedde for å kunne bearbeide opplevelsene sine.

Pårørende har fått en fint minnesmerke på Utøya og har vel også minnesmerke lokalt i sine kommuner. Jeg tror jo mange i den gruppa faktisk ønsker å støtte beboerne.

Beboerne på Utstranda har stått i kamp om hjemmene sine i flere år nå.

Jeg synes det er bra at det er foreslått å lage minnesmerke på Utøyakaia i stedet for det ved Sørbråten, men jeg forstår ikke hvorfor Brinken ikke kan ses på.

Jeg har forståelse for at det kan oppleves uverdig med støy og forstyrrelser i en anleggsperiode for ny E16. Men jeg tror jo at det finnes muligheter for skjerming, og i utsikten derfra framstår Utøya som et hjerte, symbolet på kjærlighet, og det er jo det vi alle trenger aller mest.

Jeg ønsker ikke rettssak om dette. Jeg gruer meg til det og synes det er uverdig for Norge å gjennomføre det. Jeg synes det minste staten iallfall kan gjøre er å se på og vurdere Brinken, slik at begge parter opplever at de blir tatt på alvor.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken