Gå til sidens hovedinnhold

Atle Haglund: Nok er nok

Artikkelen er over 4 år gammel

Vi har ei øy, det finnes et minnesmerke der, skriver Atle Haglund i dette leserinnlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå er skitkastinga i gang igjen i Hole og fra andre steder i landet via Facebook.

Ikke på Sørbråten, men på brygga. Det er det nye nå for oppsetting av minnesmerket. Dette falt heller ikke i smak for verken naboer eller andre, som ikke vil ha minnesmerke, eller som vil ha minnesmerke, men et annet sted.

Jo, på rasteplassen på E16 kan vi ha det. Flott designet av vår lokale kunstner T. Klevjer. Men ikke glem at det blir firefelts der nå da, så da må vi sette minnesmerke et annet sted så lenge. Skal det krangles noen år om det også først da?

Ønsker og behov

Mye ståk, men ingen blir enige på grunn av forskjellige ønsker og behov. Eller på grunn av personlige følelser, eller av rene politiske årsaker.

Alle ser bare den løsningen som passer seg selv best eller en av de gruppene de tilhører.

Til slutt i dette sammensuriet: Vi har ei øy, det finnes et minnesmerke der. Alle respektive har et gravsted å besøke. Alle andre i Norge enn de dette minnesmerke er ment for, trenger ikke kostes på et merke, bare for å minnes på at der ute skjedde det.

Så, nå er det bare en løsning som ikke er foreslått og som gjør at ting reverseres, glemmes, blir til is over tid, eller roer seg litt ned. Velg gjerne selv ett annet ord som passer den enkelte som måtte lese innlegget, uten å føle seg støtt på noen måte, for det har vel egentlig aldri vært noens hensikt fra starten av.

LES OGSÅ: Eva Bekkelund-Eriksen: Beboerne på Utstranda må få fred

Ro og fred

Så til poenget kanskje da. Legg hele tema «minnesmerke» på is. Altså legg lokk på saken, ikke diskuter eller skriv innlegg, fordi nå må vi si at nok er nok. Vi skal IKKE ha noe mere minnesmerkesnakk, og interne kriger legges helt ned. Går det an da?

Jo, fordi øya ligger der fredelig og stille, klar for å ta imot alle som har behov for å minnes eller for å se på det flotte minnesmerket som ble avduket på øya for snart to år siden.

Det er helt sikkert flott, men jeg har ikke sett det selv, kun på TV, og jeg har heller ikke hørt at det har vært noe jag av andre verken her i distriktet eller turister med buss som ville hatt behov for å kikke på det.

De som er direkte berørt har fått ro og fred til å minnes hendelsen ved å beskue dette flotte minnesmerket, som står på Utøya. Og så gjentar jeg at øya er et minnesmerke i seg selv.

Kommentarer til denne saken