Gå til sidens hovedinnhold

Tore Ellingsen og Torbjørn Røberg: Staten bør dekke en rettssak

Artikkelen er over 5 år gammel

– Den eneste rollen staten kan ha i Hole er å betale for et minnesmerke, mener kommunestyrerepresentantene Tore Ellingsen og Torbjørn Røberg.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Plasseringen av minnesmerket på Utstranda debatteres ofte i Ringerikes Blad og i nasjonale aviser. Eva Bekkelund-Eriksen utfordret politikerne i Hole om hva vi mener, i avisen 2. april.

Først og fremst vil vi si at dette er en sak der staten sviktet under en massakre. For å berge liv måtte privatpersoner gripe inn fordi offentlig handlingslammelse og inkompetanse slo ut i full blomst.

Situasjonen tilsier at det er de involverte; redningspersonene, ungdommene og de etterlatte som må ta beslutningen omkring minnesmerkets utforming og plassering i Hole. Siden staten sviktet den 22. juli 2011, har den satt seg på sidelinjen.

Den eneste rollen staten kan ha i Hole er å betale for et minnesmerke.

Det blir fullstendig feil at de samme menneskene som gjorde en innsatts for å redde mennesker og satte sine liv i fare og for sin tapperhet fikk utmerkelser, i ettertid må bruke tid og penger for å beskytte seg mot staten.

Utstrandas innbyggere har vår fulle støtte i sin kamp mot staten – en kamp som må karakteriseres som uverdig. Sakens viktighet og betydning for bygda gjør at det er på sin plass at kommunen gir den støtten som beboerne på Utstranda behøver.

Det rimeligste er at staten i dette tilfellet dekker en eventuell rettsak for innbyggerne økonomisk.

Avslutningsvis så kan man reflektere over hva slags samfunn vi har skapt!

Kommentarer til denne saken