Det skulle ikke ha skjedd | Kristian Tveter

– La oss aldri glemme 22. juli, skriver Kristian Tveter i dette leserinnlegget. Bildet er fra Utøya.

– La oss aldri glemme 22. juli, skriver Kristian Tveter i dette leserinnlegget. Bildet er fra Utøya. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kristian Tveter reagerer på at Ringerikes Blad ikke hadde artikler om 22. juli 2011 i lørdagsavisen.

DEL

MeningerDet skulle ikke ha skjedd, at Ringerikes Blad lot massakren på Utøya og sprengingen av Regjeringskvartalet gli over i stillhet, for så la den bli absorbert av glemselen, helst for godt. Kanskje også andre ønsket det samme.

Lørdagsnummeret 21. juli av «Tørrfisken», som avisen ble kalt i min barndom, var ren, vasket og renset for alt som kunne minne om tragedien. Det som er det tragiske ved ikke å minnes kollektivt det som hendte, er at vi stilltiende glatter over det grusomme, ikke bare som en enkeltepisode utført av en gal mann, men at de ideer han forfektet sakte, men sikkert får grobunn i oss.

Har fascismen har slått rot i våre sinn? Fascismen er på frammarsj. Vi må få bukt med den snikende giften fascismen er – før det går for langt. Vi må tørre ta den debatten.

Kristian Tveter

Mennesket har ikke blitt til gjennom evolusjonen for å være seg selv nok. Vår styrke er samhold, solidaritet med medmennesker for å bygge en bedre framtid. Det er det som ligger i bunnen for sommerleiren på Utøya. Det er deres forse, deres styrke (som også burde være våre alles styrke) for å bygge en trygg framtid for alle i landet. Det er det viktigste de driver med der.

Det er likevel ikke udåden til Fjotolf Hansen (Anders Behring Breivik) alene som får minnet om Utøya til å forsvinne, men det er deg og meg i vår taushet og vår likegyldighet. Det angår oss liksom ikke mer. Det skulle ikke ha skjedd, det å glemme, fortrenge, gi blaffen i det som hendte for sju år siden, sprengningen av Regjeringskvartalet og drapene på Utøya.

La oss aldri glemme 22. juli.

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags