Gå til sidens hovedinnhold

Medaljehåpet brast for Opseth – jublet for lagvenninnen

Silje Opseth fra Hole endte til slutt som nummer seks i normalbakken i Oberstdorf under VMs første hoppkonkurranse.

Opseth har vært i kanonform før mesterskapet og kom til Oberstdorf som en av medaljefavorittene. Men Hole-hopperen klarte kun 93 meter i første omgang, som sørget for en noe skuffende 7.-plass halvveis.

I andre omgang hoppet Hole-jenta bedre, og landet på 98 meter. Dermed hoppet hun seg opp én plass, og endte som nummer seks.

– Det kjentes mye bedre ut i andre omgang. Det er litt som det har vært en stund nå, at jeg kjenner litt for mye etter i første omgang og kliner til i andre. Men jeg er uansett veldig fornøyd. Hadde du sagt til meg at jeg skulle bli nummer seks i VM for et år siden vet jeg ikke om jeg hadde trodd på det, sier Opseth til NRK etter rennet.

Men etter en strålende periode innrømmer Opseth at hun helst skulle vært med litt lenger opp på lista, etter at hun kom inn i mesterskapet som Norges kanskje største medaljehåp.

–Det er litt blandede følelser akkurat nå. jeg skulle jo ønske jeg kunne kjempe helt i toppen. Men jeg har trøblet litt i denne bakken helt fra starten. Så jeg gleder meg til vi kommer over i den store bakken.

Dagens norske overraskelse var Maren Lundby, som etter en vanskelig sesong hoppet seg helt opp til VM-sølv torsdag.

– Maren er en mesterskapshopper. Det har hun vist gang på gang. Den jobben hun har lagt ned er vanvittig. Jeg er stolt av å være på lag med henne, sier Opseth om lagvenninnen.

LES OGSÅ: Annerledesåret er blitt et eventyr for VM-favoritt Silje (21): – Alltid jobbet for dette

Ny sjanse fredag

Fredag er det lagkonkurranse, med nye medaljehåp for de norske jentene. Opseth øyner håp etter en god samlet innsats av de norske i normalbakken.

– Absolutt. Thea er helt råtass, så det er skikkelig kult. Det er bare å glede seg til i morgen.

Maren Lundby er best når det gjelder. Etter en sesong uten pallplasseringer hoppet tittelforsvareren til VM-sølv. Ema Klinec fra Slovenia vant.

Lundby var på fjerdeplass etter første omgang etter et hopp på 102,5 meter. I finaleomgangen landet hun på 99,5 meter og tok en overlegen ledelse.

Sara Takanashi hoppet halvmeteren lenger, men endte to tidels poeng bak. Dermed kunne Lundby juble for VM-medalje.

Ema Klinec fra Slovenia slo henne med 3,1 poeng. Marita Kramer, som ledet etter første omgang, greide derimot ikke å innfri som siste utøver. Hun endte på fjerdeplass, slik at Takanashi vant bronse.

Lundby kunne juble selv om hun ikke vant. Hoppdronningen med gull i forrige VM og OL, og med hele 30 verdenscupseirer på merittlista, har ikke vært på pallen i verdenscupen denne sesongen. Torsdag viste hun nok en gang at hun er best når det gjelder.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen var etter første omgang svært kritisk til stilbedømmingen. Han mente at Lundby og Thea Minyan Bjørseth fikk for dårlig betalt for sine gode nedslag, mens Kramer og Takanashi ble trukket for lite.

Les også

Silje Opseth fra Hole går fra pallplass til pallplass: – Blir bortskjemt

(©NTB)

Kommentarer til denne saken