Gå til sidens hovedinnhold

Med Gospel Explosion til himmels

Gospel Explosion tok oss til nye høyder i sin konsert i Hønefoss kirke på lørdag.

Innsendt:

Med kaptein Leif Ingvald Skaug og Kine Ludvigsen Fossheim som annen pilot ved gasshåndtaket og styrekontrollen startet konserten som ved en ordentlig take off på rullebanen.

Her var alle inspeksjoner gjort i forkant, den øvrige besetningen på i alt 16 var klare, alt var innøvd gjennom måneder og langsomt begynte det musikalske flyet på en vandring til langt oppover i himmelrommet.

Alle passasjerer hadde fått utlevert boardingkort og med god hjelp av flyverter som plasserte oss på seter rundt om, var alle smittevernhensyn tatt.

Psalm 34 var avgangsmelodien hvor vi møtte Kristoffer som solist, i skjønn forening sammen med Leif Ingvald på svarte og hvite tangenter.

I det samme øyeblikket maskinen var i lufta, tro Kine Ludvigsen Fossheim til med Shackles godt hjulpet av resten av koret. Et samarbeid som løftet oss alle til nye høyder. For passasjerene som var med på turen var løftet i gang for spennende høyder i fellesskap og sang. Reisen og destinasjonen for konserten var «Bring the choir back TOUR»

De ønsket å bringe håp, korfellesskap, vakker og rytmisk gospel som løftet kirketaket i Hønefoss kirke.

Metaforen med fly og Gospel Explosion har sitt utspring i Gospel Explosion hjertesak, hvor de alltid ønsker å gi noe videre, et hjerte for dem som ikke har det så godt. De har et samarbeid med MAF (Mission Aviation Fellowship).

MAF har fly som hvert femte minutt tar av eller lander over hele verden for å hjelpe isolerte mennesker som lever i fattigdom, konflikt eller i katastrofeområder. Vi ble med på turen i håp om ny giv og glede til alle når koronapandemien tar slutt en gang.

Flyturen nådde stadig nye høyder med vakker og rytmisk gospelsang. Alt bundet sammen med god lyd og akkompagnement.

Publikum i Hønefoss kirke har nok hørt mye gospelsang tidligere og har vært med til å synge mange av sangene som ble fremført. Det var ikke bare de atten på scenen som fylte kirken med vellyd. Stort sett alle sang med den stemmen de hadde. Rytmisk klapping og rytmefot trampet takten og kropper var stadig i bevegelse.

Alle ble fanget i musikken, det ble en «Beautiful day», hvor vi virkelig kom «Home Again». «Together we Stand» and «Called upon his name» og svaret ga seg selv,- «Jesus is the answer». Dette var et lite knippe av kjente og kjære gospelsanger som ble fremført, og de fleste store komponister og tekstforfattere var representert.

Publikum fikk håp og glede, korfellesskap og vakker musikk, og det store håpet er, – at Leif Ingvald kommer tilbake til Hønefoss snart for at flere kan bli med i koret.

Som artikkelforfatteren hørte fra salen i kirken, her er det mange gode stemmer og godt materiale å ta med seg inn i et nytt kor.

Kommentarer til denne saken