Gå til sidens hovedinnhold

MDG støtter lokal idrett og bedre rusomsorg | MDG

Artikkelen er over 1 år gammel

Miljøpartiet De Grønne (MDG) er bekymret for hvordan kunstsnø vil påvirke miljøet blant annet på Ringkollen i dette leserinnlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ivar Gunnar Lia spør hvordan hasj på polet kan harmonere med at barn skal klare seg med «naturlig snø».

Den førstnevnte saken han referer til er et utspill fra en MDG-representant i Bergen.

LES OGSÅ: MDG – over og ut | Ivar Gunnar Lia

Det er derfor ikke naturlig for MDG-Ringerike og Hole å hive seg inn i den debatten, men vi oppfordrer til at han også sender innlegget til Bergens Tidende.

Stor forskjell

Det er forskjell på lokallag, fylkeslag og sentralt, og lokallag kan ha ulike meninger i enkeltsaker og ellers gjøre lokale tilpasninger til den primære politikken.

2) Som et miljøparti ønsker vi å ta vare på naturen, og å ikke skade den ytterligere enn det som har ført til snømangel i utgangspunktet.

Vi er bekymret for hvordan kunstsnø vil påvirke miljøet og det lokale økosystemet, og vi er skeptiske til løsninger dersom vi ikke kjenner utfallet.

Les også

Først fikk de nei: Nå vil politikerne likevel gi milliongaranti til kunstsnø, fotball og tennis

Med det sagt, så er det flere grunner til at vi stemte imot kunstsnøanlegg på Ringkollen. Ringerike kommune har en presset kommuneøkonomi, og vi mener at pengene som går til kunstsnøanlegg kunne blitt bedre brukt til andre formål.

For øvrig er vi usikre på hvilken fotballhall han refererer til. Forkortelsen «HIL» kan referere til flere idrettslag rundt i Norge, og det kommer ikke klart fram om det er Ringerike eller en annen kommune han burde henvende seg til her.

Det vi kan si er at MDG Ringerike og Hole helt klart er for fotball!

Vi ønsker at alle som vil skal kunne delta i sporten, og at arenaer skal være konstruert med miljøvennlige alternativer til gummigranulat. Sparebank 1 er en aktør som støtter tiltak innen blant annet oppsamling av gummigranulat, og for å gjøre sporten mer miljøvennlig.

1) Vi ønsker også å svare på hans påstand om rus og «menneskelig forurensing». Med dette bidrar han til å stigmatisere en gruppe i samfunnet som allerede ligger nede, noe vi tar sterkt avstand fra.

Les også

Anne-Erita (30) vil innføre kjøttfri dag i Ringerike: – Handler om å utvide tilbudet

Ønsker ikke tilgang

Vi ønsker heller ikke at unge under 18 år skal ha enkel tilgang på rusmidler, inkludert alkohol, men ifølge politimann Tommy Lafton kan det knapt bli enklere å få kjøpt ulovlige rusmidler i Ringerike.

Verken MDG Ringerike og Hole eller MDG nasjonalt har tatt stilling til salg av cannabis på polet.

I MDG sitt nasjonale program står det at «Vi går inn for avkriminalisering av all rusbruk, noe som vil spare både brukere og samfunnet for belastninger.», og MDG er heller opptatt av hvordan rusoppfølging og behandlingstilgang kan gjøre livet lettere for dem som sliter med rus.

Som i Bergen ønsker vi en opplyst og saklig debatt velkommen, men vil ha oss frabedt argumenter og utsagn som reduserer mennesker til «forurensing» bare fordi de søker en annen rus enn alkohol.

Enig eller uenig? Si det her!

LES OGSÅ: MDG håper på dyrere bensin etter Frp-exit

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.