– Jeg er superfornøyd. Sølv er gull for meg, sa May-Britt til Ringerikes Blad på telefonen etter at sølvet var sikret i V65-finalen på bane.

Hun var en av mange skyttere som skjøt 350 poeng etter 25 innledende skudd og 10 skudd i finalen.

– Pulsen var skyhøy i finalen, men jeg klarte å holde hodet kaldt. Jeg har skutt 350 poeng en gang før, men aldri klart så mange innertiere som nå. Åtte innertiere i finalen er bare utrolig, sier skytteren fra Ringerike Skytterlag.

For ordens skyld kan vi legge til at avstanden er 100 meter og blinkene (10-eren) er på seks centimeter i diameter. Innertieren er på bare tre centimeter.

Av 240 skyttere var det 30 skyttere som skjøt seg til finalen med fullt hus.

May-Britt Nordli er kanskje best kjent som tidligere rådmann i Jevnaker kommune. Hun sa opp i 2019, og jobber nå som konsulent.

LES OGSÅ: – Hun har betydd svært mye for Jevnaker

Skytehistorien til May-Britt strekker seg lang tilbake i tid. Hun startet med skyting som 15-åring, men ga seg i 20-åra.

– Høydepunktet i ungdomsårene var en finale på LS som junior. Også da lå jeg på skive tre. Den gang lyktes jeg ikke, men det var en fin opplevelse uansett, sier May-Britt.

Måtte lese meg opp

Hun tok opp skytingen igjen for 14 år siden.

– Det er en veldig sosial sport, men konkurranseinstinktet lever i beste velgående selv om man blir eldre. Jeg måtte se meg slått av Bjørn Myrset fra Nordskogbygda, men han har vunnet alt i år. Det var greit å tape for han, sier May-Britt.

Vinneren prikket inn ni innertiere i finalen. Idar Sareussen fra Trondenes ble nummer tre med 350 og sju innertiere.

May-Britt bestemte seg for å delta i klasse V65 på Landsskytterstevnet for bare fire måneder siden.

– Jeg har slitt med liggende skyting på grunn av et vondt kne. Jeg visste at jeg måtte skyte 350 for å hevde meg i denne tøffe klassen. Dermed måtte jeg lese meg opp og google for å finne en ny og bedre benstilling når jeg skyter liggende. Jeg har ikke trent veldig mye, men jammen klaffet alt i finalen.

– Gleden er bare helt enorm, sier skyteveteranen fra Hønefoss.

Hun har deltatt på Landsskytterstevnet 25 ganger. Denne finalen glemmer hun aldri.