Selskapet Net Trading har besluttet å avslutte virksomheten Maxgodis og selge Maxsnus.

Det svenske selskapet jobbet hovedsakelig med å selge billige godteri og snus til nordmenn på nett. Etter fjerningen av 350-kronersgrensen på varer fra Sverige til Norge fra nyttår, har prisene blitt så høye at det ikke lenger går rundt for selskapet, skriver Nettavisen.

Umulig

Nettavisen skrev før nyttår at selv en vanlig plate Stratos, bestilt fra Sverige, vil koste over 400 kroner med den nye reglene. For Maxgodis, som altså selges godteri til nordmenn fra Sverige, er det dermed umulig å fortsette.

– Styret fortsetter nå gjennomgang av selskapets muligheter. En kontrollert avvikling må overveies, eventuelt avnotering av selskapet om man ikke skaper ny virksomhet i NTG, heter det i en melding.

De er tydelig på at det er endringen i norske avgifter, og fjerning av 350-kronersgrensen, som er den direkte årsaken til at Maxgodis legges ned.

– Som tidligere meddelt, besluttet den norske regjeringen å ta vekk momsfritaket for innkjøp fra utlandet på 350 norske kroner, med effekt fra 1. januar 2020. Det gjorde at Maxgodis innførte en ny forretningsmodell, men det har vist seg at salget ikke oppfyller de forventningene selskapet hadde ved starten av året, skriver selskapet videre.

Styret har også akseptert et bud fra «en ekstern part» på den norske datterselskapet Net Trading Norway, Maxsnus.no, på 1,2 millioner norske kroner.