Gå til sidens hovedinnhold

Måtte tenke nytt for de unge tårnagentene: – Dette kommer til å skje igjen!

Lokale agenter på biltur gjennom lokalt kirkelandskap.

Innsendt

Koronatiden vi lever i endrer mange vaner og planer, så også med Kirkens tårnagenter. De mange lokale agenter, 8- og 9-årige, Tom Cruise og James Bond 007’ere måtte sette seg i bilene med sjåfører og andre medvirkende hjelpere for å kjøre rebusløp i stedet for å klatre i kirketårn og løse mysterier.

På ferden gjennom gater og streder, by og bygd, var smittevernhensyn satt i førersetet, sammen med sjåføren, og hver agent hadde med seg sin egen kohort.

Men oppgaver ble det mange av på deres spennende tur rundt i lokalmiljøet på jakt etter spørsmål og svar. Innlagte poster ved kirkedører gjorde turen gøyal og mange av agentene var for første gang på besøk utenfor kirker som de ikke før har vært hos.

Menighetspedagogene Tove-Marte Simarud Nyhuus og Mari Kristoffersen hadde på ekte Sherlock Holmes vis lagd hodene i bløt og funnet frem til nye løsninger på en helt ny og annerledes rundtur i stedet for den tradisjonelle Tårnagents utforskning av kirker og tårn.

Tilbakemelding fra de nærmere 70 deltakende agenter, sjåfører og gode hjelpere viste at denne nye bilrebusen ikke bare blir et blaff i kirkehistorien på Ringerike, men at dette kommer til å skje igjen neste år.

Engasjementet var stort fra alle de medvirkende rebusagentene. Foreldre og barn hygget seg sammen og ble godt kjent med kirkene og nye steder på Ringerike.

De deltakerne som var med på denne lørdagskjøreturen rundt fra kirke til kirke, var fra Tyristrand, Norderhov og Ask, Hønefoss, Veme og Lunder menigheter. De fikk stadig nye oppgaver på veien.

Før man reiste ut på leting etter oppgaver måtte alle se en video som var laget av sogneprest Marie Lyngseth, en video hvor hun fortalte spennende om mange kirkeskatter og hemmelighetsfulle tegn og symboler og så var det opp til agentene og få med seg så mange detaljer som mulig.

Kommentarer til denne saken