– Jeg passer vel stereotypene til en bergenser godt, ler Mathilde Pettersen, eller Luddi-Mathilde som hun også går under.

Hun driver digitalbyrået Luddikom, som først startet som et sideprosjekt i tillegg til deltidsjobben hennes på Rema 1000 i Bergen.

– Den første ordentlige kunden kom i januar 2020, og ville ha litt hjelp med powerpoint-maler. Plutselig skjønte de at jeg kunne bidra med mer, og da ballet det på seg. Innen august var det blitt en fulltidsjobb, forteller Mathilde om startfasen.

Klima- og kjærlighetsflyktning

Mathilde jobber nå fra hjemmekontoret på Hønefoss.

– Jeg flyttet for kjærligheten. Eller været. Mest kjærligheten, forteller Sotraværingen.

Hun flyttet seg selv og firmaet rett før jul. Det kan være en skummel affære for ei som driver eget firma, med base i Norges nest største by.

– Det har gått veldig fint. Folk er mer vant til at det ikke er så nøye hvor man sitter. Jeg driver jo et digitalbyrå, og jeg har kunder over hele landet.

Hun produserer mesteparten av innholdet fra hjemmekontoret på Hønefoss, og reiser når det trengs.

– Jeg vil gjerne finne meg et lokale, men har ikke funnet noe jeg har falt for enda.

Den unge bedriftseieren stortrives i byen, og setter spesielt pris på nærheten til skogen, hvor hun går tur med det hun beskriver som «grøftemikshunden Arthur».

Luddig firma

Strilen har stor kjærlighet for dialekten sin, som firmanavnet kommer fra. Luddig (uttales luddi) er bergensk for å være lur, eller en luring. Sett det sammen med geskjeften kommunikasjon, så har du firmaet Luddikom.

– Jeg syntes det var en artig greie som ruller av tunga, men det er ikke alle som forstår det, forteller Mathilde.

Mathilde forteller at hun er en nysgjerrig dame som ikke enda har blitt godt nok kjent med det lokale næringslivet, men at det gjerne er noe hun vil.

– Jeg er ikke bare interessert i nye kunder, jeg vil se hva som rører seg her i byen, for det er mye.

Drømmen om at Luddikom kan vokse til noe større enn Mathilde selv, er noe hun ser i horisonten – men ikke helt enda.

– Jeg har jo en drøm om å skape arbeidsplasser, men da må det bygges på en bærekraftig måte.