Gå til sidens hovedinnhold

Martin (17) vant på Krokskogen

Førsteårsjunioren Martin Nøkleby Melling vant gullet i kretsmesterskapet i orientering fra Kleivstua.

Innsendt

Selv med småbommer underveis og i konkurranse med de beste 17–18 årringene i Buskerud, ble det seier til løpssterke 17-årringen på hjemmebane lørdag.

Også på søndag gjorde Martin en bra figur, da Ringerikes H17 lag løp inn til 4. plass i KM-stafetten, bare minuttet bak Kongsberg o-lags 2. lag. Med på laget var Mikkel Berglund og Samuel Schiess.

Torgeir Nørbeck suveren i herreklassen

Ringerikingen Torgeir Nørbeck løp inn til en suveren seier i herreklassen. Nørbeck som i en årrekke har løpt for Bærumsklubben Tyrving, er en av landets beste o-løpere med flere NM-medaljer i sekken fra tidligere. Fra skianlegget ved Kleivstua vant han en soleklar seier og var i en klasse for seg blant herrene.

Den sju kilometer lange løypa gjorde han unna på 46 minutter. Det er råfort i det krevende terrenget sørvest for Kleiva.

KM-gull ble det ikke på Torgeir, all den tid han representerer en annen krets. Selv om KM-gullet gikk til en løper fra Kongsberg, måtte de beste Buskerud-løperne bare erkjenne at her møtte de sin overmann.

Krokskogen fra sin beste side

Krokskogen viste seg fra sin beste side i helgas KM i orientering fra Kleiva. Ringerike o-lag gjennomførte individuelt KM lørdag med 160 deltakere og stafett med 47 lag på søndag. Finværet hadde ført til at myrene var tørrere enn normalt.

Likevel er Krokskog-terrenget blytungt med sprekkedaler som skal passeres, høy lyng og vanskelig skråli-terreng i uoversiktlig granskog. Det så ikke ut til å affisere deltakerne som koste seg i de gode løypene Kari Strande og Morten Dåsnes hadde lagt.

Finværet skapte en perfekt ramme rundt arrangementet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.