Gå til sidens hovedinnhold

Marleen fikk knallhard konkurranse i EM: Tapte mot gullvinneren

Marleen Gregusson fra Ringerike klarte ikke å forsvare fjorårets bronsemedalje, da EM i karate ble arrangert i Georgia sist helg.

Innsendt:

Helgen 26. – 27. juni var det klart for EM i fullkontakt karate i Georgia, godt og vel et år etter opprinnelig planlagt. At det skulle bli avholdt Europamesterskap såpass tidlig virket noe ambisiøst med tanke på pandemien som pågår.

Men et meget godt arrangert EM ble avholdt, med alle tiltak ivaretatt.

LES OGSÅ: Bare dager etter den stygge ulykken, sto Marius (39) på pallen: – Fikk en skikkelig smell

Comeback

Ringerike Karateklubb hadde én av to norske representanter; Marleen Gregusson stilte i sitt 6. EM for Norge. Gregusson som har 3. plass fra 2020, hadde håp og ambisjoner om å komme i nærheten av denne prestasjonen igjen.

Men som følge av Pandemien og da et avbrekk på halvannet år, så var mye usikkert i forkant av turneringen. Dette ble som et lite comeback å regne når alt kom til alt.

De norske jentene fikk knallhard trekning, hvor begge endte opp med tungt meriterte polske utøvere. Polen er en av de nasjoner som ikke har hatt stopp i sin Karate aktivitet, treningssamlinger og ikke minst turneringer har gått så å si på normal basis.

De to polske utøverne endte begge opp i finalen, hvor Monika Zielińska ble EM mester – igjen. Zielińska var også den Gregusson møtte.

Les også

HBK-trener Martin Lindmark: – Vi gir bort kampen og er ikke flinke nok i dag

Satser mot nytt EM

Gregusson kom først i gang av de to, og satte taktikken som var avtalt ut i spill, traff også godt flere ganger og var fint med på notene. Men etter hvert som kampen gikk kom Monika Zielińska mer og mer inn i kampen, og tok i større grad over. Etter ordinær tid ble det tap 4–1 for Gregusson og Norge.

Selv om det ble tidlig exit og sånn sett noe skuffende, så fikk man moderere skuffelsen ettersom dagen gikk. Det polske stortalentet feide til side all motstand, slo ut ikke mindre enn tre tidligere verdensmestere – og ble kåret til stevnets beste utøver.

Gregusson sitt neste mål blir igjen EM, men denne gangen er det i åpen vektklasse, som avholdes i Litauen midten av oktober.

LES OGSÅ: Hønefoss møter eliteserie-lag i cupen

Kommentarer til denne saken