– Totalt hadde vi et mål om topp ti sammenlagt, og det klarte vi. Vi er totalt sett fornøyd med niendeplass, med tanke på midlene og utstyret vi har til rådighet, sier Naume.

– Jeg fikk også tilbakemeldinger fra flere som fulgte løpet via Facebook, som «hoppet i sofaen». Det varmer og gir stor motivasjon til fortsettelsen, sier hønefossingen.

Det ble en innholdsrik avslutningshelg, og det ble ikke den beste starten på Rudskogen. Etter noe kluss med tidssystemet på torsdagen endte han i B-kvalifiseringen fredag.

Gikk på trynet

– Det var vanskelige forhold og en blanding av våt og tørr bane. Kvaliken i min gruppe gikk på våt bane, mens starten på A-kvaliken gikk på tørr bane, så vi hadde ikke mulighet for å kvalifisere oss til en A-finale, sier Marius Naume.

Han endte da med tredje startspor i B-finalen, i det han beskriver som et heftig løp med mye action. Der vekslet han mellom andre- og tredjeplass gjennom løpet, og han jaktet på førsteplassen.

– Dessverre gikk jeg på trynet, så det ble null poeng, forteller Naume.

God avslutning

Lørdagen ble andre kvalifisering avlyst grunnet tid og vanskelige forhold, så heller ikke der ble det mulighet for å kvalifisere seg til A-finale.

Med litt øm kropp, vond skulder og vanskelig føre startet Naume i tredje startspor i B-finalen også lørdag. Etter tre runder kom det røde flagget, og det ble omstart. Men det ble et nytt spennende løp for Naume.

– Jeg kjørte inn til en andreplass, som gjorde det til en veldig hyggelig avslutning på sesongen, forteller hardhausen.