Maria fortsetter utviklingen og kastet ny spyd til ny klubbrekord med 500 gram-spyd på Askerlekene søndag.

Dette ga en andreplass, bak UM-mesteren Ellevine Skare fra Ski som kastet uvirkelige 51,17 og dermed er den jenta i 15-årsklassen som har kastet lengst med 500 gram-spyd gjennom alle tider i Norge.

Inspirerende motstand

Maria og Ellevine har konkurrert sammen på Furumo, Jessheim, Bislett og hjemme i Hønefoss i løpet av sesongen så de har blitt vant med å stå på pallen sammen.

Maria er den jenta i 15-årsklassen i Norge som har kastet tredje lengst i sesongen 2020. Det bare én jente i J16-årgangen som har kastet lenger (Sølle 7 cm). Maria har praktisk talt forbedret sin personlige rekord på hvert stevne hun har deltatt på gjennom sesongen.

Tidligere resultater i RFIK fra 15-årsklassen viser at Rebekka Norvik er den som har kastet lengst med 400 gram-spyd med 36,91 meter i 2009 og Evy Hansen kastet 37,20 med 600 gram-spyd tilbake i 1993.

Dette er et av de beste resultatene på friidrettsbanen som er registrert for en RFIK-jente noensinne, og vi vet at det bor mer i Maria.

Veldig bra, og gratulerer til RFIKs kastgruppe med strålende resultater i sesongen 2020.

Maria trener kast fast to ganger per uke i tillegg til håndball og trenes i RFIK av Terje Kristoffersen som er klubbens kasttrener. På kasttrening øves det kast med kule, diskos og spyd. I tillegg er styrke, spenst og eksplosivitet en del av grunnelementene i hver eneste økt.