Til helgen kan du se Tømmer-Truls og hans venner ta fatt i nye utfordringer som kan luske omkring på Randsfjordfestivalen. Tømmer-Truls skal ha to forestillinger, men det vil også være mulighet for å møte ham i løpet av festivalen på Jevnaker.

– Dette er første gang denne forestillingen vil bli satt opp, forteller Elisabeth Østvang Gundersen til Ringerikes Blad.

Skribentene

Hjernene bak årets forestilling er Maren Sofie Trulsen (29), Elisabeth Østvang Gundersen (29) og Guro Helleseter (37). Trioen har alt fra å skrive sangene og forestillingen, til å koreografere dansene.

Alle tre jobber til daglig på Showskolen i Hønefoss og har nå snekret sammen en forestilling til barna på årets festival.

– I år blir det større. Vi skal selge T-skjorter og tatoveringer, det vil også bli en «meet and greet,» forteller Helleseter og Trulsen.


Ideen om Tømmer-Truls kom for noen år siden fra onkelen til Maren Sofie Trulsen:

– Jeg jobbet på et hotell i Kypros, med en annen karakter. Min onkel kom på tanken at det kunne blitt gjort noe lignende i Jevnaker. Derfor kom ideen om Tømmer-Truls, forteller Trulsen.

2018: Tømmer-Truls er Randsfjordfestivalens nye maskot: Her er han i studio

I etterkant av den avgjørende Kypros-reisen, har Tømmer-Truls produsert sanger og opptrådt for ivrige barn. I sommer har de blant annet hatt en turné gjennom barnehagene i Jevnaker og Hole.

– Etter øvelsen i dag skal vi videre til Gamlehuset musikkstudio for å spille inn noen sanger, forteller Gundersen.

LES OGSÅ: Innbrudd i badeparken: – Vi fikk ikke røre noe

Det er både nye sanger skrevet av Trulsen, Gundersen og Helleseter, og nye versjoner av tidligere sanger som skal spilles inn.

Aud Wilhelmsen og Daniel Drumm i Gamlehuset musikkstudio i Hønefoss har tidligere produsert sangene til Tømmer-Truls, og er tilbake i aksjon denne gangen også. Trulsen har sammen med Aud Wilhelmsen og Beate Dyraas, skrevet sanger som skal fremføres under forestillingen.

Se maskoten og danserne på barnehage-turné:

Auditions neste år?

Det er ikke bare Gundersen og Trulsen som kommer til å være med på forestillingene i helgen. Med seg har de ivrige elever fra Showskolen, som har vært med der siden de gikk på barneskolen.

– Vi har valgt ut dem som er med under helgens forestilling, men vi er veldig åpne for at flere kan være med, forteller Helleseter. Trulsen forteller at de kanskje skal avholde auditions til neste år.

Nora Edvinsen (15), Lotte Karlsrud (21) og Adrian Bråten-Obel (19) er alle med i helgens forestillinger. Edvinsen har allerede ladet opp med turné under sommeren, mens Karlsrud og Bråten-Obel har blitt med etter sommerferien.

– Vi hadde en barnehageturné i sommer. Det var veldig gøy! Barna var engasjerte, og sang og danset med, forteller Edvinsen.

Ivrige etter å komme i gang forteller de at de ser fram mot helgen i vente:

– Det blir en morsom helg. Jeg håper at det kommer en masse barn som vil se, forteller Karlsrud.

Adrian Bråten-Obel har påtatt seg rollen som skurken under forestillingen.

– Det er ganske gøy å ha en sånn rolle. Jeg vil engasjere barna mest mulig, forteller Bråten-Obel.

Trulsen, Østvang og Helleseter forteller at det ikke har blitt veldig mye øvelser, men at det ikke hindrer de iherdige elevene:

– De er veldig flinke og lærer seg det fort, forteller Trulsen.

De tre elevene forteller at det har gått fort å lære seg dansene og sangene.

– Det blir mye egenøving og folk er ivrige etter å hjelpe andre, forteller Karlsrud.

Bråten-Obel forteller at sangene setter seg på hjernen og at det da er vanskelig å glemme dem.

«Tømmer-Truls på nye eventyr»

Helgens forestilling handler om at Tømmer-Truls møter nye venner og oppdager at noe ikke er som det skal.

Det er en masse tømmer som driver nedover elven og truer den kjære badeplassen. Noe må gjøres! Men hvem bærer skylden for de tunge tømmerstokkene som ødelegger badeplassen?


– Flere nye karakterer blir introdusert til forestillingen, forteller Gundersen.

Den nye antagonisten som er skyldig i å hogge ned og sende ned tømmeret ned elven er Georg Grinvoll, fra Grinvoll. Ikledd flanellsskjorte og lue, kler den lumske karakteren rollen som tømmerhogger.

– Det blir interaksjon med barna. De kommer til å bli inkludert i forestillingen, forteller Helleseter.