Gå til sidens hovedinnhold

Mantas (16) er leder for lokallaget han selv har startet opp

Artikkelen er over 2 år gammel

– Elevene må i større grad få bestemme over sin egen skolehverdag, sier Mantas Karveckis. Han har startet Ringerike og Hole Unge Venstre.

Puls

Mantas forteller at han lenge har interessert seg for politikk, men først fant han ikke helt partiet som passet for han. Derfor bestemte han seg for å starte lokallag selv.

– Da jeg begynte å lese meg grundig opp på de ulike partiene, innså jeg at Venstre passet best med verdiene jeg har vokst opp med. Siden det ikke fantes noe Unge Venstre lokallag i Ringerike så jeg meg nødt til å starte noe selv, forteller han.

Han har startet Unge Venstre i både Ringerike og Hole. Som leder har han mange oppgaver i lokallaget.

– Som leder er noen av mine oppgaver å organisere og styre møter i lokallaget, verve nye medlemmer, oppdatere lagets sosiale medier jevnlig, samt sørge for et godt samarbeid med Ringerike Venstre.

Som andre lokallag drar også Unge Venstre rundt på skoler for å verve nye medlemmer.

– I tillegg til oppgavene jeg har som leder, styrer jeg økonomien for lokallaget, sier han.

Lærerikt

Mantas ønsker at flere skal bli med i Unge Venstre. Selv ser han på det å delta politisk og være med i lokallag eller et politisk parti som veldig lærerikt. Det er mye av grunn til at han selv meldte seg inn.

– Målet mitt er å lære seg mest mulig. Kunnskapen og de erfaringene man tilegner seg som medlem i et ungdomsparti er minst like viktige som evnen til å påvirke.

Skole og utdanning er viktige saker for Unge Venstre. Mantas mener derfor lokallaget har mange synspunkter som ungdom kan være enige i, siden det nettopp er de unge som går på skole.

– Unge Venstres hjertesaker er skole og utdanning. Med de liberale ideene som grunnlag ønsker vi mer frihet til at elevene i større grad kan få bestemme over sin egen skolehverdag, forteller han.

Å være liberal defineres som å være åpen, romslig og tolerant.

Fraværsgrensa

En av Unge Venstre sine kampsaker er å fjerne fraværsgrensa. Noe som er og har vært et omstridt tema blant de forskjellige partiene og lokallagene.

– Slik som alle ellers i samfunnet er ulike individer, bør også skolen gjenspeile at vi har ulike interesser og lærer best på ulike måter. Her inngår nasjonalt fritt skolevalg og fjerning av fraværsgrensen, forteller Mantas.

I tillegg jobber både Unge Venstre og moderpartiet for blant annet bedre og billigere kollektivtilbud, satsing på fornybar teknologi og bedre internasjonalt arbeid. Likevel er skolepolitikken hans maktkamp som lokallagsleder.

– Jeg føler det er i skolepolitikken vi som ungdomslag har mest å bidra med, ettersom det er vi som ser hvordan skolen fungerer i praksis.

Lokallagslederen håper mange flere vil melde seg inn i Venstre.

– Vi ønsker oss alltid flere medlemmer, avslutter han.

LES OGSÅ: De er unge, men de leder hvert sitt politiske parti
 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.