Mann utkledd i uniform pågrepet etter skyteepisode i moske i Bærum

SKYTING: En person er skutt i moskeen al-Noor Islamic senter  i Bærum.

SKYTING: En person er skutt i moskeen al-Noor Islamic senter i Bærum. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En person ble skutt inne i moskeen al-Noor Islamic Centre i Bærum lørdag ettermiddag. Skadeomfanget er ukjent. Politiet har pågrepet en gjerningsmann.

DEL

– Et av våre medlemmer har blitt skutt av en hvit mann med hjelm og uniform, sier forstander Irfan Mushtaq til Budstikka.

– En person utkledd i uniform med to hagle-lignende pistoler kom inn i moskeen. Han begynte å skyte rundt, men heldigvis klarte et av våre medlemmer å overmanne skytteren, sier Mushtaq til Aftenposten.

Han er selv til stede ved moskeen og sier at det er gjerningspersonen som er skadd.

Mannen som overmannet gjerningspersonen er i 70-årene, skriver TV 2.

Det var bønn i moskeen klokken 15.30 som varte i cirka 15 minutter. Etter det Aftenposten har fått opplyst, var det fem-sju personer til stede under bønnen.

Kontroll på gjerningsmann

Politiet har kontroll på gjerningsmannen, men har ennå ikke informasjon om hvem vedkommende er.

– Det skal være en mann som er hvit i huden. Alt tyder på at det er en mann som er etnisk norsk, sier operasjonsleder Per Ivar Iversen til NRK.

Gjerningsmannen er i 20-årene, skriver TV 2.

Det er ingenting som tyder på at flere har vært involvert. Politiet opplyser til NRK at det er funnet flere våpen inne i moskeen.

En person som var på stedet er etter skadd. Det er uvisst hvordan skaden har oppstått, melder Oslo politidistrikt. Politiet meldte om skyteepisoden inne i moskeen klokken 16.42 lørdag ettermiddag.

– Vi jobber fortsatt intenst på stedet og det er derfor for tidlig å si noe mer, sier Øyvind Mye, krimvakta i Oslo til VG.

Statsminister Erna Solberg (H) er orientert om skyteepisoden, bekrefter SMK overfor VG.

– Vurderte først ikke trusselen som høy

Politiet fikk den første meldingen om skytingen klokken 16.07. Operasjonsleder Iversen sier til NRK at personen som da ringte inn snakket veldig dårlig norsk og at trusselen først ikke ble vurdert som veldig høy.

I mars var Budstikka i kontakt med moskeen i forbindelse med terrorangrepet mot to moskeer på New Zealand, som gjorde at moskeen satte i gang et arbeid for å skjerper sikkerheten.

Al-Noor Islamic Centre er et muslimsk trossamfunn som ble grunnlagt i 1983. Det holdes en rekke arrangementer for å markere religiøse høytider og fremme samfunnsengasjement og brobygging mellom medlemmene og lokalsamfunnet ved moskeen.

Forstander Irfan Mushtaq opplyser overfor TV 2 at moskeen ble sikret for to måneder siden, slik at man ikke lenger kan gå rett inn. Gjerningspersonen skal ha skutt seg inn i moskeen gjennom en glassdør.

Moskeen ligger i Ringeriksveien i Bærum.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.