ØVRE EIKER:Politiet har satt i gang en storstilt jakt etter en mann som er siktet for drapet på en mann i 70-årene lille julaften, skriver Drammens Tidende.

Politiet har oppsøkt flere adresser, men har foreløpig ikke vært i kontakt med siktede. Nå etterlyser de både mannen og en brun Toyota Rav4 2014-modell.

– Vi har grunn til å tro at siktede disponerer bilen vi etterlyser. Politiet ønsker nå informasjon fra publikum for å kartlegge hans bevegelser i tiden før og etter drapet, sier politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding.

– Hvis noen har observert bilen, er politiet interessert i informasjon om dette, fortsetter Svane Mathiassen.

Har relasjon

Mannen som nå er siktet har en relasjon til avdøde, men politiet ønsker ikke å utdype denne relasjonen. Vedkommende er ikke en kjenning av politiet.

– Han er ikke bosatt i Buskerud, men har en tilknytning til distriktet, sier Svane Mathiassen.

Politiadvokaten sier at de har dannet et bilde av et potensielt motiv for drapet.

– I løpet av etterforskningen som har pågått siden mandag kveld har vi dannet et bilde av noe som kan være et motiv, men dette ønsker vi ikke å utdype, sier hun.

Politiet ønsker tips fra publikum på 969 45 611 eller på 02800.

Gikk tur med hunden

Det var klokken 19.37 mandag kveld 23. desember at mannen ble funnet av det politiet ser på som tilfeldig forbipasserende. Mannen ble behandlet av helsepersonell for skadene, men ble erklært død på stedet klokken 20.24.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten bekrefter at mannen har blitt utsatt for en kriminell handling, jeg kan ikke gå nærmere inn i detaljene på hva obduksjonsrapporten sier, men dette innebærer at vi etterforsker hendelsen som et drap, sier politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i Sør-Øst politidistrikt.

Ifølge politiet var mannen ute på tur med hunden sin, og var trolig innom Coop Extra i Hokksund for å hente en pakke litt etter klokken 19.00.

Drammens Tidende har vært i kontakt med flere som sier de hørte smell i 19.30-tiden, men politiet har foreløpig ikke villet kommentere om avdøde ble skutt.

– Vi jobber med full styrke for å finne ut hva som har skjedd, og har også fått bistand fra Kripos i arbeidet. Målet er selvsagt å kunne gi de pårørende et svar på hva som er bakgrunnen for hendelsen. Vi har innhentet videodokumentasjon, tatt imot og gått gjennom tips, og har gjennomført en rekke vitneavhør. Vi jobber ut fra ulike teorier, men det er ikke noe som tilsier at han er et tilfeldig offer, sier Svane Mathiassen.