Mann funnet død etter leteaksjon ved Østre Buttentjern

FULL ALARM: Redningsdykkere fra brannvesenet i Drammen kom til Østre Buttentjern, etter at en isfisker ble meldt savnet av familien sin. Mannen (70) ble dessverre funnet død.

FULL ALARM: Redningsdykkere fra brannvesenet i Drammen kom til Østre Buttentjern, etter at en isfisker ble meldt savnet av familien sin. Mannen (70) ble dessverre funnet død. Foto:

Mannen møtte ikke opp som avtalt etter isfisking. Han ble funnet død klokken 21.33 onsdag kveld.

DEL

Pårørende er informert om funnet, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

Onsdag kveld rykket politiet, ambulansen og brannvesenet ut til Buttentjern. Årsaken var at politiet hadde blitt kontaktet av familien til en Hønefoss-mann som skulle isfiske.

Mannen ble meldt savnet ved 18-tiden.

Politiets operasjonssentral opplyser at mannen skulle returnere senest klokken 15 onsdag. Bilen hans ble funnet i området.

Politioverbetjent Jens Ole Hval på stedet opplyste til Ringerikes Blad ved 21-tiden at det var oppdaget et hull i isen. Man jobbet ut fra en teori om at mannen enten har falt gjennom isen og kommet seg opp, og befant seg i skogen, eller at han ikke har klart å komme seg opp igjen.

Hval beskriver isen på stedet som råtten.

LETER: Politioverbetjent Jens Ole Hval opplyste at det ble funnet et hull i isen. Senere på kvelden ble mannen funnet.

LETER: Politioverbetjent Jens Ole Hval opplyste at det ble funnet et hull i isen. Senere på kvelden ble mannen funnet. Foto:


Redningsdykkere fra Drammen søkte under isen i tjernet, etter at politihelikopteret hadde oppdaget råket i isen. Politihunder lette etter mannen i skogen, i tilfelle han hadde kommet seg opp av vannet og lå på land, forkommen.

Både politihelikopteret og Sea King var i området og lette etter mannen.

LETER: Redningshelikopteret av typen Sea King lette etter mannen ved Østre Buttentjern onsdag kveld.

LETER: Redningshelikopteret av typen Sea King lette etter mannen ved Østre Buttentjern onsdag kveld. Foto:


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken