Gå til sidens hovedinnhold

Magnus fra Ringerike fikk eksperthjelp av Thor Hushovd

Artikkelen er over 2 år gammel

Ringerike SK-syklistene Sakarias Koller Løland og Magnus Sørbø eksperttips av Thor Hushovd i forkant av søndagens vårklassiker Paris-Roubaix.

Innsendt

Årets andre ritt i Nations Cup gikk søndag av stabelen for Sakarias, Magnus og resten av Morgendagens Helter-landslaget. Juniorene syklet de samme 17 brosteinspartiene som proffsyklistene før de kom i mål på Velodromen i Roubaix.

Spesialtrening

Allerede fredag morgen reiste Ringerike-talentene og resten av juniorlandslaget ut til Orchies i Frankrike for å starte forberedelsene til det store høydepunktet. I løpet av treningen fikk de verdifulle tips fra Thor Hushovd som selv har to pallplasseringer i den tøffe klassikeren.

LES OGSÅ: Torstein (23) fra Heradsbygda kan få historisk proffkontrakt

– Paris-Roubaix er krevende for enhver syklist. Den norske troppen har mange talentfulle ryttere, og jeg håper at Sakarias, Magnus og resten av laget kan hevde seg i mange ritt utover sesongen, sier Hushovd som er ambassadør for Equinor Morgendagens Helter.

Treningen var i regi av Norges Cykleforbund og Equinors talentprogram Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og realfag.

LES OGSÅ: De skal gjøre bybrua til Norges svar på Champs-Élysées

111 kilometer med råskap

Paris-Roubaix var et av sesongens store høydepunkt for de norske sykkeltalentene. Den 111 kilometer lange løypen viste seg fra sin tøffeste side på søndag og det ble dessverre ingen topplassering for juniorlandslaget i år.

Kommentarer til denne saken