Magnus (22) må opereres igjen: – Rett og slett j****** kjipt

Magnus Bakken Haugli (22) har slitt med leggene de siste sesongene. Nå er han operert og håper på bedring.

Magnus Bakken Haugli (22) har slitt med leggene de siste sesongene. Nå er han operert og håper på bedring. Foto:

Magnus Haugli (22) fra Jevnaker har slitt med skader siden han ble tatt opp på A-landslaget i skøyter. Nå må han gjennom en ny leggoperasjon.

DEL

– Det har ikke blitt bra av de operasjonene jeg har gjennomgått. Så nå står en tredje operasjon for tur. Planen er å operere igjen nå ila en måned, og da får vi håpe alle gode ting er tre, og at denne operasjonen gjør at ting blir bra igjen. Det har vært ganske krevende å ta fatt på en ny sesong når man ikke vet hvordan det går, sier 22-åringen.

Han håpet i det lengste at leggene skulle føles bedre da de kom på is. Men slik ble det ikke.

– Det var rett og slett jævlig kjipt, forteller Bakken Haugli.

Nå er han i Stavanger på samling. Treningen på is byr på problemer, men resten av den fysiske treningen går bra.

– Det er ekstra synd når de fysiske testene bare blir bedre og bedre. Jeg får liksom ikke noe igjen for all treninga jeg gjør.

Landslagsledelsen har følgende å si om status for 22-åringen fra Jevnaker:

– Magnus har siden starten på denne sesongen trent tilnærmet normalt med enkelte tilpasninger. Treningsmengden og den spesifikke belastningen har økt gradvis. Siden midten av juni har Magnus trent tilnærmet ønsket program med noen tilpasninger. Sykkel, barmark, styrke og rulleskøyter har vært på programmet. Landevei på rulleskøyter er den spesifikke treningen som har fungert best med tanke på leggene hans, er beskjeden fra landslagets trenerteam.

Internasjonalt nivå

Bakken Haugli har denne treningssesongen økt sin fysiske kapasitet, og har levert testresultater som er bedre enn noen gang, mener trenerne, som også sier at han har vist et internasjonalt nivå.

– På is er belastningen større, som gjør at leggene ikke tåler denne belastningen like godt. Men vi ser en positiv utvikling fra sommerisen på Hamar (tidlig i august), til høstisen nå i Stavanger. Men han har en vei igjen før det er optimalt. Magnus jobber i samråd med vårt helseteam for å finne en løsning på dette problemet. Flere alternativer vurderes og alle jobber for å få Magnus tilbake for fullt på isen, sier trenerteamet.

Nå går han derfor en usikker sesong i møte.

– Målet for sesongen er veldig enkelt. Få sjekka om ting har blitt bedre etter den kommende operasjonen. Jeg regner med å få gått på is i løpet av de siste månedene av sesongen og håper virkelig ting begynner å funke igjen, sier Jevnaker-løperen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken