Fredag spiller jazz/bluegrass-kometene Open Strings Department i Iskjelleren, og lørdag inntar legendariske Hot Club de Norvège Bysalen Amfi. Med andre ord en todagers mini-festival med strengevirtuoser! Her bør regionens musikkpublikum få med seg godsakene - ikke minst siden Agora Kulturkafé feirer siste nytt fra Kulturrådet med å sette ned prisene for maikonsertene!

Med Jørgen som gjesteartist – og referanse!

Fredag vil velkjente Jørgen Tangen Bendiksen (Drolsum Stasjon) dukke opp som lokal bonusgjesteartist med Open String Department, et band han for øvrig kommenterte overfor Agora Kulturkafé som «råbra musikere» på skyhøyt nivå! Open String Department er en strengebasert trio som har vakt oppsikt for både jazz og folkemusikk-publikummet i Europa. Trioen ble startet på jazzlinja i Trondheim i 2012, og har gitt ut to kritikerroste plater og turnert i Europa og Japan. Trioen sprang ut av det etter hvert legendariske bluegrassbandet Julie & The New Favorites, og har bevist at knivsegg mellom moderne improvisasjonsmusikk og amerikansk bluegrass, og skaper med dette et unikt uttrykk. En svensk omtale lyder: «trion utmanar och spränger gränser för att skapa något nytt unikt. Riktigt läckert!». Oppfølgeren Americanarchy kom i 2020 til unisont gode kritikker, og bandet har tatt noen sjumilssteg på vei mot denne.

Fra impro-string og bluegrass til django-string og swingjazz!

Agora Kulturkafé kan for andre gang invitere til swingjazzfest i Hønefoss, i mester Django Reinhardts ånd. Dette blir en kveld med magiske strenger! For Norges hotteste band heter fortsatt Hot Club de Norvège, og er tilbake i fullvaksinert format! Nye Hot Club består av supergitaristen Gildas Le Pape (ex-Satyricon), grunnleggeren Svein Aarbostad (kontrabass), multiinstrumentalisten Finn Hauge (fiolin, munnspill) og nykommeren Ola Erlien, en virtuos som har tatt den norske stringswingscenen med storm. Du kan forvente en unik og hardtswingende opplevelse!

Hot Club feiret 40-årsjubileum med en stor turné i 2019 (bl.a. i Hønefoss, i regi av Agora K), en turné som også ble den siste med den legendariske Django-entusiasten Jon Larsen som frontfigur - etter at han hadde stått i spissen for swingjazz-renessanse i flere tiår (bl.a. med den årlige Django-festivalen i Oslo). Ole Erlien ble lansert som Larsens etterfølger i Hot Club i løpet av jubileumsturneen. Han etterlot ingen tvil om hvorfor han ble utpekt og rekruttert som etterfølger! Med de djangiske ringrevene Aarbostad og Hauge som garantister for vintage Hot Club-signatur, gis de to gitaristene rom til å spille opp til hverandre, og til å løfte hverandre opp til heite musikalske høyder - i besettende Hot Club feeling og via virtuose Hot Club improvisasjoner.

Agora Kulturkafé planlegger 2022/23-sesongen!

Billetter er ennå tilgjengelige på Ringbillett for de strengelekende maikonsertene, både som festivalpass og til enkeltkonserter! Agora Kulturkafé støttes av Norsk kulturråd, og Agora K har nettopp fått bekreftet fortsatt tilskudd fra Kulturrådet til å planlegge for nok et konsert-år. Dette feirer vi med å sette ned prisene for de siste konsertene våren 2022! Agora Kulturkafé gir følgende garanti for videreutvikling av den mangfoldsorienterte kulturnisjen: det kommer mange godsaker i et rikholdig program H22 og V23!