Men for at rekorden på 8.27 kunne godkjennes måtte det en par formaliteter på plass. Noen timer etter løpet fikk løpsgeneral Bjørn Saksberg beskjed om at rekorden ikke kunne godkjennes. Saksberg er selvsagt skuffet.

– Jeg fikk en melding etter løpet om at tiden ikke kunne godkjennes. Det måtte være en forbundsdommer på plass, samt at Antidoping Norge måtte involveres, sier Saksberg til Eidsvoll Ullensaker Blad, som kjenner på frustrasjon.

Manglet dommer

– Jeg ønsker ikke å sette en påmeldingsfrist flere uker i forveien. Da vil det nok komme enda færre deltakere. Derfor kan det dukke opp sterke navn nesten helt opp mot start, som for eksempel Mads Orø Olsen som meldte seg på for to dager siden. Jeg rakk derfor ikke å få tak i en dommer. Det ble rett og slett for knapp tid. Hadde jeg fått en liste fra forbundet med aktuelle dommere ville det nok gjort jobben litt enklere, men jeg tror uansett det ville vært vanskelig å skaffe en dommer på så kort varsel. Det er naturlig nok skuffende, men det er nok mest skuffende for Mads, sier Saksberg til avisen.

Historisk rekord

Hadde rekorden blitt godkjent ville trolig dette også vært en historisk hendelse i dobbelt forstand. Dette ville vært første gang i historien det er satt norsk rekord i en løpsøvelse i Eidsvoll.

20-åringen var meget godt fornøyd etter løpet – lykkelig uvitende om at rekorden ikke ble godkjent.

– Det gikk veldig lett, selv om jeg løp en 5.000-meter så sent som for under en uke siden. Jeg har egentlig følt meg utrolig bra veldig lenge, men nå skal det bli godt med ferie.

Puls i 200

Mads Orø Olsen er forresten ikke en helt vanlig løper.

20-åringen har nemlig operert inn en chip i brystet som varsler når han får unormal høy puls. Det kan arte seg slik at pulsen plutselig går opp i 190-200, og kan holde seg der i et par minutter.

– Dette skjer aldri når jeg løper, men det kan oppstå hvis jeg er sulten eller sliten. I tillegg skjer det ikke ofte. Det kan faktisk gå flere måneder mellom hver gang. Hjertelegen som leser av målingene har sagt at det er helt ufarlig, sier Orø Olsen.

Så sent som under Boysen Memorial torsdag den 30. juni løp han 5.000 meter på 14.34.13, og perset med nesten 10 sekunder.

Under Perseløpet løp han også fortere enn banepersen på 3.000 meter, som er på 8.34.52.