Korpsbevegelsen sliter, og Vang skoles musikkorps har over tid kjempet motstrøms med rekruttering av musikanter. Og pandemien gjorde det hele enda verre.

Tross iherdige forsøk på å holde på medlemsmassen, har de ikke lyktes med å sikre sin videre eksistens som et eget korps. De har både hatt inn nye dirigenter og lagt om øvingstider i håp om å holde på medlemsmassen, men har likevel mistet mange.

Det er nå et årsmøtevedtak på den formelle overføringen av musikkrefter fra Vang skoles musikkorps til Hønefoss.

Forener krefter

For de samler nå kreftene med Hønefoss skolekorps. Det er et korps som rekrutterer fra alle skolene i Hønefoss, og teller nå totalt 70 medlemmer.

– VI fant at ett stort korps som heller deler seg opp på ulike arrangementer er den beste løsningen. For det å ha en viss størrelse gir en fleksibilitet og ressurser som et lite korps ikke har. For et lite korps må gå all-in, sier styrelederen til Ringerikes Blad.

LES OGSÅ: Korpsene slo sammen kreftene sine: – Vi skal få korpsbevegelsen til å yre og gro!

Blandede følelser

De aller yngste i korpset ble flyttet over til Hønefoss skolekorps i januar 2023. Dette er et resultat av at korpsbevegelsen ikke er stor nok til at hver skole kan sitt eget korps lenger. Og medlemmene innser at det er lettere å ha alt samlet i Hønefoss også.

Vang skoles musikkorps var klare til å feire 50 år neste år, men nå ryker altså denne muligheten.

– For om korps vil leve videre må de jobbe sammen, men det er klart at dette skjer med blandede følelser. Spesielt når det skjer rett i forkant av et 50-årsjubileum, innrømmer han.