Må det dø noen før Ringerike kommune tar jobben? | Jim Gallagher

MÅ DELE VEIEN: Myke og harde trafikanter deler Ringeriksgata, som er verken merket eller skiltet. – Dette kan det enkelt gjøres noe med, skriver Jim Gallagher.

MÅ DELE VEIEN: Myke og harde trafikanter deler Ringeriksgata, som er verken merket eller skiltet. – Dette kan det enkelt gjøres noe med, skriver Jim Gallagher. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nå er det ikke bare ishockeyen som vil ha ordnede forhold, nå melder også Hønefoss Arena seg på.

Det nær sagt tyter over av folk som bruker idrettsparken, Schjongshallen og Hønefoss Arena til alle døgnets tider, kanskje med unntak av midt på natta.

Ishockeyklubben har ønsket (mast) i alle hallens leveår (1989 til nå) om asfaltering av hele strekket fra Ringeriksgata ned til hall samt skikkelige gatelys.

Nå melder også Hønefoss Arena seg på og ønsker bedre skilting, oppmerking og lys i selve Ringeriksgata.

På kryss og tvers

Hønefoss Arena er oppriktig bekymret for at det skal skje noe i Ringeriksgata på grunn av alle biler, syklister, sparkesykler og fotgjengere «i skjønn forening» på kryss og tvers i en gate uten særlig skilting, lys, fortau eller andre trafikkregulerende tiltak.

I ishockeyklubben ber man innstendig alle kjørende om å dobbelt- og trippelsjekke før man rygger bil. for det er mørkt som natta ned gata der. de 3 midlertidige tiltakene til kommunen er ikke bra nok.

Kommunen svarer, og jeg siterer fra Ringerikes Blad:

– Ringerike kommune tar disse uttalelsene til etterretning og vil se på muligheten for å gjøre midlertidig tiltak.

Teknisk utdyper ikke hvilke tiltak dette kan dreie seg om, men sier at det arbeides for å lage bedre løsninger i Ringeriksgata:

– I løpet av en 5-års periode vil kommunen gjennomføre en totalrehabilitering av kommunen vann og avløpsnett. Dette vil påvirke vei- og parkeringsarealet i Ringeriksgata. Når dette er gjennomført kan det lages en bedre løsning for kjørevei, fortau og belysning.

Planene for veien må ses i sammenheng med reguleringsplanen for hele idrettsparken, påpeker teknisk.

– Det jobbes med en reguleringsplan for idrettsparken som skal definere framtidig arealbruk. Når reguleringsplan blir vedtatt vil det foreligge en plan for framtid løsning.

(sitering slutt)

Svada og tåkesvar

Unnskyld meg, men makan til svada og tåkesvar som gis hver gang man ønsker at noe skjer nede i Schjongslunden skal du lete lenge etter.

Dette er enkelt. Kommunens innbyggere, de som bruker idrettsparken, de som har barn og familiemedlemmer som bruker idrettsparken og dermed ferdes som hard eller myke trafikant der nede, vil ha lys og ordnede forhold.

Brukerne av området, beboerne av området, har ikke tid til å vente på sendrektig behandling av arealbruksregulering fra et kontor på rådhuset. Rådhuset, som for øvrig skaffet seg en flunkende ny opplyst parkeringsplass bak rådhuset fordi elevene på nye Benterud skole måtte ha ny gangvei bak rådhuset.

Det tok ikke 30 år å behandle den søknaden, for å si det sånn. Og forresten, barneskoleelevene trengte vel strengt tatt bare en gangvei, ikke en parkeringsplass?

Må det virkelig dø et barn, en ungdom, en voksen før man får rumpa i gir? Må det kvestes noen før man kjører på med tiltak?

Så lett er det

Det å planlegge arealbruk i idrettsparken. Hvor lang tid tar det egentlig å klubbe følgende:

«Ringerike kommune har et vanvittig flott friluftsområde nesten midt i sentrum. Vi skal ta vare på dette området som Dr. Schjong ga oss i sin tid for kulturformål, samt idrettsparken som ble anlagt i etterkrigstiden. Vi skal vedlikeholde området og sørge for at det er trygt der for brukerne».

Klubb dette, og gå løs på tiltakene. Veien ned til ishockeyhallen, for eksempel. Forskutter planleggingen, asfalter full bredde, merk opp parkeringsplasser begge sider, sett opp gatelys og gjør det trygt for alle som ferdes der.

Ringeriksgata – lag skikkelig fortau på boligsiden. Få på plass skikkelig lys og oppmerkede gangfelt. Det er enkelt, om viljen er der.

Så lett er det.

Ps! Fotballfolket: Den stripa som er der i dag, er ikke dragrace-stripe for å komme fortest mulig bort til fotballområdet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken