Gå til sidens hovedinnhold

Må avlyse åpen dag på brannstasjonen: – Vi er veldig lei oss

Brannstasjonen i Hønefoss pleier å ha besøk av et par tusen mennesker på åpen dag hver høst. I år har kan ikke brannvesenet åpne portene for publikum.

– Det er på grunn av korona. Vi har veldig strenge tiltak her for å skjerme beredskapen. Vi har ikke noe annet valg enn å avlyse, og det gjelder ikke bare oss, men i hele landet.

Det sier leder for forebyggende avdeling i Ringerike brann- og redningstjeneste, Bodil Lafton.

– Jeg skjønner at det blir mange skuffede barn nå. Vi er også skuffet, sier hun.

Tradisjonsrikt

Nødetatene har pleid å samle seg utenfor brannstasjonen i Hønefoss og latt barn prøvesitte utrykningskjøretøyene. Mange har fått prøve å spyle med en brannslange, og det har vært demonstrasjoner av blant annet brannslokking. Ungene har også kunnet delta i en kunnskapsløype. Gratis pølser, saft og boller har man også fått.

Åpen dag har pleid å markere slutten på den årlige brannvernuka, som er en informasjonskampanje som skal engasjere små og store til å forebygge brann.

Digitalt i år

– På grunn av koronasituasjonen vil det ikke arrangeres Åpen brannstasjon på tradisjonelt vis i 2020, men det vil være en livesending fra brannstasjoner rundt om i Norge, skriver arrangøren Norsk brannvernforeningen på sine nettsider.

Bodil Lafton røper at hun og kollegene planlegger et opplegg for barnehagebarn som kanskje kan døyve skuffelsen litt over ikke å få komme inn på stasjonen i Dronning Åstas gate. Men hun vil ikke røpe mer foreløpig.

– Vi er veldig lei oss for at vi ikke får arrangert åpen dag som vi pleier. Men vi er glade for at vi får det til på en alternativ måte, sier Lafton.

Les også

Sjeldent samarbeid skal gi både boliger og baner på Tolpinrud: – Vi er gode naboer

Les også

Enorm interesse for Sindres nye leiligheter: – Solgte for over 100 millioner på én uke

Kommentarer til denne saken