– Det er på grunn av korona. Vi har veldig strenge tiltak her for å skjerme beredskapen. Vi har ikke noe annet valg enn å avlyse, og det gjelder ikke bare oss, men i hele landet.

Det sier leder for forebyggende avdeling i Ringerike brann- og redningstjeneste, Bodil Lafton.

– Jeg skjønner at det blir mange skuffede barn nå. Vi er også skuffet, sier hun.

Tradisjonsrikt

Nødetatene har pleid å samle seg utenfor brannstasjonen i Hønefoss og latt barn prøvesitte utrykningskjøretøyene. Mange har fått prøve å spyle med en brannslange, og det har vært demonstrasjoner av blant annet brannslokking. Ungene har også kunnet delta i en kunnskapsløype. Gratis pølser, saft og boller har man også fått.

Åpen dag har pleid å markere slutten på den årlige brannvernuka, som er en informasjonskampanje som skal engasjere små og store til å forebygge brann.

Digitalt i år

– På grunn av koronasituasjonen vil det ikke arrangeres Åpen brannstasjon på tradisjonelt vis i 2020, men det vil være en livesending fra brannstasjoner rundt om i Norge, skriver arrangøren Norsk brannvernforeningen på sine nettsider.

Bodil Lafton røper at hun og kollegene planlegger et opplegg for barnehagebarn som kanskje kan døyve skuffelsen litt over ikke å få komme inn på stasjonen i Dronning Åstas gate. Men hun vil ikke røpe mer foreløpig.

– Vi er veldig lei oss for at vi ikke får arrangert åpen dag som vi pleier. Men vi er glade for at vi får det til på en alternativ måte, sier Lafton.