Gå til sidens hovedinnhold

Lunnertunnelen blir nattestengt til uka

Artikkelen er over 2 år gammel

Skal du kjøre til flyplassen på kvelden eller grytidlig morgen? Da bør du beregne et kvarter ekstra.

Lunnertunnelen på E16 over mot Gardermoen blir stengt i fem netter i perioden 4. til 9. november på grunn av vedlikeholdsarbeid.

Årsaken er at geologer skal inn og inspisere hvelvet i den 3,8 km lange tunnelen, som ble åpnet i 2003, skriver Hadeland.

– Det er viktig å ha regelmessige inspeksjoner av hvelvet for å se om det har blitt sprekker eller andre skader i konstruksjonen. Arbeidet foregår med lift-bil som står parkert i veibanen, og de som utfører arbeidet må gå til fots i tunnelen. Dette kan ikke utføres mens det går trafikk der, forklares det i en pressemelding fra vegvesenet.

Omkjøring blir skiltet via fylkesvei 1606 (tidligere fylkesvei 23) og fylkesvei 528 om Skjerva/Vålaugmoen. Trafikanter som skal til og fra Gardermoen bør beregne rundt et kvarter lenger kjøretid mens tunnelen er stengt.

Et alternativ til å kjøre den skiltede omkjøringsvegen er å kjøre riksvei 4 til Gjelleråsen, over på fylkesvei 22 til Hvam og videre på E6 til Gardermoen. Dette er særlig aktuelt for store kjøretøy.

– Veien stenger klokka 22 på kvelden og åpner igjen klokka 06, melder vegvesenet.

LES OGSÅ: Øvde på ulykker i Lunnertunnelen: – Nødetatene på Hadeland viste at de mestrer oppgavene

Kommentarer til denne saken