Er det noe liv heeeer?

Feststemt deltager under årets Ringeriksmaraton.

Feststemt deltager under årets Ringeriksmaraton. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Maratonfest i byen? Den må du dra lenger ut på landet med. Bokstavelig talt. Det samme gjelder årets store sykkel-happening, finalen i Tour of Norway,  med målgang på Eggemoen.

Jeg kan faktisk ikke huske at det har vært mer stille i sentrumsgatene som 24. mai og 15. august, sistnevnte etter at RM var overstått.

Hvorfor løftes folkefesten ut av byen, når denne kunne gitt muligheter for en byfest uten like (av, for og med ringerikinger)  – og for resten av landet til virkelig å ”look to Hønefoss”?

Er det trafikken og antall parkeringsplasser som er problemet? Logistikkproblemene blir ikke færre ved at man flytter arrangementer ut av byen, og til mindre steder.

Ikke et vondt ord om Sundvolden Hotel og Eggemoen, men sist jeg sjekket var verken busstilbudet eller parkeringsbehovet spesielt godt dekket på noen av stedene.

Dermed blir folkefesten kun for noen få. Der 1.200 publikummere betalte for konsert og middag på Sundvolden Hotell, kunne vi plusset på en null (og delt på to?) i bysentrum, noe som ville kommet flere næringer til gode lørdag kveld, og motbevist påstanden om at byen vår er uten liv og røre.

(At det er herværende avis som arrangerer Ringeriksmaraton fra ende til annen betyr ingen ting. Vi må kunne koste på oss å være selvkritiske.)

Eller hva med å feire oss selv tre dager til ende, og fylt dagene med konserter og kulturarrangementer, parader, stunts, elvevandring, byorientering, matmarked, konkurranser og annet moro? Jeg gleder meg allerede!

Nå konkurrerer riktignok maratonfesten på Sundvollen med løpernes egne festtradisjoner, og det stemmer ikke helt at byen var tom for folk, det bor tross alt folk i regionen som ikke er så opptatt av etappetider, strekkskader og drikkeintervaller.

Mette Eriksen, journalist.

Mette Eriksen, journalist. Foto:

Det skal sies at jeg etter ni år som tredje dårligste kort i familielaget Runners United feiget ut to uker før start, og i år derfor fulgte laget på trygg avstand (via ringblad.no, som svært mange andre). 

Festen bør altså inkludere ikke-deltakere også.

En byfest. Smak på ordet.

”Vi har prøvd det før”, sier pessimisten.

”Dette blir for risikabelt rent økonomisk”, støtter realisten.

Idealisten har løftet telefonen, i ferd med å taste nummeret til ordføreren.

”Vent litt!”, sier optimisten og ber idealisten legge vekk telefonen. Hun fortsetter:

”Først må vi høste av tidligere erfaringer, så kan vi finne fram kalkulatoren. Og om folket vil være med, så kan vi ringe Kjell B.”

Klokka tikker.  Kan vi få det til?

Artikkeltags