Gå til sidens hovedinnhold

Marit Orø: Værsågod for at vi lar dere skinne!

Artikkelen er over 4 år gammel

– Er det ikke rett og slett sånn at vi sofagriser er med på å gi trimmerne den statusen de har? spør journalist Marit Orø i ukens Lørdagstanker.

Lørdagstanker Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter Ole Martin Solbergs euforiske Lørdagstanker hvor han går langt i å antyde at alle bør løpe, synes jeg det er på sin plass å være motvekt.

Må vi være så forbanna spreke, alle sammen? Hvis det ikke fins sofagriser, hvem skal løperne da føle seg bedre enn? Er det ikke rett og slett sånn at vi sofagriser er med på å gi trimmerne den statusen de har?

Hvis du har sett årets utgave av Hønefossrevyen, så husker du sikkert damene fra Hjelpesentralen. Der kan du leie en stygg venninne som får en middels kvinne til å fremstå som pen. Det er den funksjonen vi har, vi som helst velter oss overende mellom puter og pledd i sofaen med sjokoladen og colaen i umiddelbar nærhet. Vi løfter dere som løper, vi gir dere en boost. Har du en dårlig treningsøkt, så "er du iallfall bedre enn de som sitter hjemme i sofaen". Jeg sitter ikke, jeg ligger. Og jeg liker det.

Marit Orø

Journalist i Ringerikes Blad

Mens kollega Solberg trolig ifører seg en stilig trøye i knallfarge og pustende materiale for å dra på løpetur, finner jeg fram en bok og går og legger meg på sofaen. Det er ganske lenge siden jeg har innsett og akseptert at jeg er nokså bedagelig anlagt. Jeg kan ramse opp 412 ting på sparket som jeg heller vil gjøre enn å løpe.

Men så hender det at jeg tvinger meg selv til en løpetur likevel. Jeg føler meg som en potetsekk under, men som en dronning etter turen. For så å være akkurat like umotivert og uinspirert før neste tur. Ring meg hvis du trenger grunner til å utsette eller avlyse en trening!

Med det tempoet treninga mi foregår i nå, er det ikke Sommerkroppen 2017 vi snakker om, heller Sommerkroppen 2025.

Skal vi være enige, da, om at vi sofagrisene trenger dere sprekingene for å få såpass dårlig samvittighet for inaktiviteten sin at vi kanskje spiser litt mindre sjokolade?

Og at dere i tights skinner litt ekstra på grunn av oss som hjelper dem som ingenting gjør?

Flere lørdagstanker av Marit:

Kommentarer til denne saken