Hadet, vinteren! Du blir IKKE savnet.

Ski, vinter og snø er ikke det beste Mari Persson vet.

Ski, vinter og snø er ikke det beste Mari Persson vet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

SkråblikkDe siste løypene på Ringkollen er kjørt opp for sesongen. Snart er det slutt på Eggemoen og Sollihøgda også. Buhu, liksom. Cry me a river.

Som om man må digge å gå på ski, bare fordi man er norsk?

Som om vi er programforplikta til å pakke appelsiner, unger og blå swix i bilen og kjøre til skogs hver eneste helg, bare fordi det er snø? Labbe kilometer på kilometer (ja, kom ikke her og begynn å prate om mil), med dårlig glid, kaldt ansikt og stive knær?

Mari Persson

Solelskende journalist i Ringerikes Blad

For all del, det kan være fint med skitur. Et par ganger i året, på hytta. Med mer pause og Kvikklunsj enn faktisk skigåing.

Sånn ellers er vel denne urnorske fascinasjonen for kalde «trikkeskinner» bare en overlevelsesmekanisme. På lik linje med uttrykket om at det ikke finnes dårlig vær. Det er klart det gjør det! Jeg vil ha på bikini og en kjole. Punktum. Ikke lag på lag med ull, fleece og Gore-Tex.

Topper vi det med en sånn kondomdress i tillegg da, så er misæren total.

Jeg vil ikke ha egen smørebod og skisko med «karbonchassis og god flex.» Jeg vil ha tørr asfalt, varm sol i kinnet og småsko med blomster på. Og nei, jeg trenger ikke lide meg gjennom flere måneder med mørke og minusgrader for å sette skikkelig pris på det. Men det kan jo føles sånn; at vi MÅ digge ski, snø og vinter. Vi er jo nordmenn. Den norske naturen, vet du. Vår hellige ku. Og den er jo fin! Men prisen vi betaler, er kulda. Jeg er jammen ikke sikker på om det er verdt det.

Men NÅ dere! Nå er det vår! Jeg lar skia ligge på boden der de har ligget hele sesongen, og finner fram solbrillene.

Sayonara, vinter!

Artikkeltags