Manneskolen

Artikkelen er over 3 år gammel

Hvorfor er det så vanskelig å håndtere verktøy? Mange andre damer fikser det jo glatt.

DEL

Jeg presenterte noen kunstfoto for en tid tilbake, bildene var derfor arrangert hjemme hos meg. Oppgaven gikk ut på at jeg skulle presentere meg, slik jeg så meg selv.

Men selv mine kreative løsninger kunne ikke stoppe den første kommentaren fra mine medstudenter som ivrig kikket med kritiske blikk. Men det de hang seg opp i, hadde ingenting med oppgaven å gjøre. «Jaså, ikke helt ferdig med finishen du heller», hørte jeg. Han som sa det, siktet til en manglende utforing på en dørkarm, med dertil manglende lister, som kom til syne i bakgrunnen på bildet.

Uff, det var de listene da ... Jeg kjente trøstesløsheten komme snikende. For det var ikke bare den karmen, det er en masse småtteri som skulle vært gjort. Men selv skråskjæring av en list kan fortone seg som en umulig oppgave.

Til mitt ynkelige forsvar må jeg si jeg sjelden har fått prøve meg med hammer og sag i oppveksten. Jeg kunne jo skade meg, dernest var det alltid noen som ordnet det. Først faren min, deretter kjæresten. Nå er det sønnen som drar på seg verktøybeltet. Godt ment, men akk for en bjørnetjeneste. Men hvor har de lært det? Finnes det en Manneskole jeg ikke har hørt om?

Jeg har pusset opp nesten hele leiligheten min, med god hjelp. Og jeg har gjort mye selv. Jeg har gipset vegger, sparklet, pusset, malt, tapetsert. Limt fliser, fuget. Lydisolert gulv, lagt nytt oppå. Bygget inn garderobeskap i veggen, byttet dører, montert markise.

Selv skråskjæring av en list kan fortone seg som en umulig oppgave.

Nå ser jeg med skrekk at det siste rommet må gjøres noe med: kjøkkenet. Og det blir mye jobb. Skulle ønske jeg bare kunne gyve løs og rive ned, bygge det opp, gjøre det selv. Men jeg er en kløne. Trist, men fakta. Jeg er drømmetilfellet Sinnasnekker'n kunne kjeftet på gjennom minst fire episoder.

Kunstnerisk? Mulig. I alle fall over gjennomsnittet interessert. Håndlanger? Ja, absolutt. Jeg vet hva de meste av verktøyene heter, og serverer mat når det er pause. Men noen stor praktiker med dette Manne-verktøyet blir jeg nok aldri.

Flere av Anettes lørdagstanker finner du her:

Anette Marcelle Hallquist

Journalist

Artikkeltags