Henda i været for 17. mai!

  Artikkelen er over 4 år gammel
  DEL

  LørdagstankerTeksten under skrev journalist Mari Persson i forkant av 17. mai i 2016.

  I anledning videoen over og det faktum at det igjen er 17. mai i morgen løfter vi den fram på nytt.

  Vi ønsker alle lykke til med strykingen!

  I fjor fikk vi besøk langveisfra til nasjonaldagen.

  Amerikanske Carole (82!) gledet seg til å suge inn inntrykkene av hvordan vi nordmenn egentlig feirer 17. mai.

  Så da fikk hun stryke.

  Jeg tror ikke hun forsto hva det innebar, da hun tilbød seg å stryke for oss alle. Men jeg var rask til å hive henda i været og si ja takk.

  Mari Persson

  Journalist i Ringerikes Blad

  «Oss alle» er en familie på fem, og med amerikabesøk hadde vi selvsagt bunader til alle ungene også. Med skjorter. Og jeg skal ikke engang begynne å fortelle detaljer om min egne, elendige bomullsskjorte, som det rett og slett ikke er mulig å få opp på bunadspolitiets standard.

  Jeg nøyer meg med å si at jeg faktisk har grini over strykebrettet ved tidligere anledninger.

  Det er synd det er for dyrt å fly inn strykeekspertise fra USA på årlig basis.

  Carole sto og strøk stort sett hele 16. mai. Hun lærte at ei skjorte ikke bare er ei skjorte, og lot seg fascinere av skrukker som skulle være der og skrukker som ikke skulle være der. Hun gjorde det med et smil. Hun må ha vært høy på feriefølelse.

  Det er synd det er for dyrt å fly inn strykeekspertise fra USA på årlig basis. Det frister. Den som fant opp bunadsskjorta burde jo vært dømt til evig liv, og pålagt å reise rundt og stryke hver eneste skjorte ved hvert eneste behov.

  Men dagen kom den, i fjor som alltid. Med skjorter som var akkurat pene nok og begeistrede unger. «Henda i været for 17. mai!» sang fireåringen.

  NRK Supers 17. mai-rap har gjallet ved jevne mellomrom siden, gjennom hele høsten, vinteren og våren. Tirsdag blir den endelig høyaktuell igjen, og vi gleder oss.

  Og når ballongene svever og korpsmusikken svinger, hvem bryr seg egentlig om det blir ketchup på den nystrøkne skjorta ved første mulige anledning?

  Artikkeltags