Gå til sidens hovedinnhold

Løpet ble fulltegnet for to uker siden: – Still opp for å heie!

Vanligvis samler Schjongs5er'n opptil 700 deltakere, men i år er det satt strek ved 200. Søndag går det populære løpet for niende gang.

Det er Foreningen Schjongsløpene som står bak løpet, som har vært det største 5 km-løpet i distriktet de siste årene. Det samler løpere fra flere landsdeler. Løypa er rask, og det er mange som setter pers på løpet.

Vanligvis samler løpet omkring 700 deltakere: 300 av dem pleier å være barn. På grunn av smittevernreglene er det bare lov i år med maksimalt 200 deltakere, og løpet ble fulltegnet for 14 dager siden. Det er ikke eget barneløp i år, bare 5 km terreng-/gateløp.

SLIK LØSTE DE DET I FJOR: Korona kunne stoppet suksess-løpet: Slik fant Olav løsningene

Favoritter

Mange raske løpere er påmeldt, og den største favoritten er Jevnaker-gutten Magnus Tuv Myhre, som løper for Brandbu Friidrett. Han satte ny løyperekord i fjor på 14.29.

Ellers er det tre andre lokale løpere som kommer til å løpe raskt og det er Lars Grønlund, Ringkollen skiklubb, Mads Orø Olsen, RFIK og Andreas Ullern Tonning, RFIK. Ronny Losoa fra Modum er også en av forhåndsfavorittene. Blant damene er det også et sterkt felt. Favoritten er Margrethe Bergane, Konnerud, som også er en lovende skiløper på høyt nasjonalt nivå. Liv Nordengen, som tidligere løp for RFIK, men nå for Strindheim, er også en av favorittene til å vinne.

Arrangørene deler løperne inn i åtte startpuljer på 25 personer etter seeding, der de raskeste starter først.

Løp for alle

Løpet er for alle aldersgrupper og nivåer, så det samler hele bredden av ulike løpere og det stemmer med mottoet til foreningen: Schjongs5er’n – Et løp for alle!

Løpet er kjent for å ha mange gavepremier som trekkes på startnummeret til løperne. Mange lokale bedrifter stiller også i år med fine og flotte premier og det er arrangørene takknemlige for.

Vi oppfordrer publikum og ledsagere til å ikke oppholde seg i start og målområdet, men stå gjerne langs løypetraseen, og hei fram løperne!

Kommentarer til denne saken