– Det virker som om barna syns det er veldig givende, og interessen er økende, sier trener Valentin Jensen (17).

Ringerike friidrettsklubb har i en årrekke arrangert sommerskole med friidrettsaktiviteter for barn i alderen seks til 13 år. I år er det nærmere 150 barn fordelt på totalt tre uker som bruker deler av sommeren på ny, og for andre kjent sportsaktivitet.

Se bildeserie lenger ned i artikkelen!

Rekordklubben

Norge har de siste årene vært verdens beste friidrettsnasjon målt etter innbyggere. Ringerike friidrettsklubb har også en rekke meritter å skryte av, både nasjonalt og internasjonalt.

Arne Tvervaag er for de fleste lokale et kjent navn, og han kan blant annet skilte med verdensrekord i stille lengde. Et hopp på 3,74 meter som sto i hele 47 år - og som fortsatt står om en kun ser på friidrettsrettet aktivitet.

LES OGSÅ: Det tok av da NRK oppfordret folket til å slå Arnes legendariske rekord: – Jeg har fått 200–300 meldinger

Mads Orø Olsen slo for noen uker siden den norske rekorden på 3000-meter gateløp, men formaliteter gjorde at den ble underkjent.

Valentin Jensen på sin side har aldri vært best på de lengste løpene eller de lengste hoppene , men på 100-meter briljerer han, og er nåværende raskeste 17-åring i Norge.

Han kan skilte med semifinale i ungdoms-EM i Israel, og alletiders beste i Buskerud-kretsen. I konkurranser bærer han dog den danske trøyen, men det var i den lokale friidrettsklubben alt startet.

På tross av alle treningstimene går det dessuten med flere timer hver dag i sommerukene der han videreformidler egen kunnskap til yngre sportsinteresserte sjeler som har sikret seg plass på den nå fylte friidrettsskolen:

– Det er veldig gøy, og barna er engasjerte hele tiden, forteller han.

LES OGSÅ: Rød neglelakk betyr lykke – Anne Ingeborg (31) kan bli prinsesse igjen

Sosial møteplass

På friidrettsskolen blir barna delt inn i to grupper, der den ene består av yngre barn opptil ni år, mens den eldre gruppen er opptil 13 år. Hensikten er uansett den samme; å skape interesse, engasjement og utvikling innenfor friidrettssporten.

Den eldste gruppen løper 200-meter intervaller i det Ringerikes Blad møter dem ved Schjongslunden. En av de fire trenerne, Maria Hella Voje-Heieren (17), forteller at de prøver å gjøre dagene så innholdsrike og forskjellige som mulig:

– Noen ganger vil barna gjøre konkrete ting, og da gjør vi det. Andre dager gjør vi andre aktiviteter, og vi prøver hele tiden å kombinere både friidrett, sosialt og lek, opplyser hun.

Bildeserie

Sjekk bildene fra friidrettsskolen her!

Også treningskollegaen Julie-Therese Alme (17) deler oppfatningen, og syns det er bra at så mange velger å benytte seg av tilbudet:

– Det er veldig gøy å se hvor mye glede det gir, og vi får også brukt dagene produktivt, tilføyer hun.

De unge trenerne mener også at det er fint for egen disiplin å ha et sted å gå hver dag, samtidig som de tilfører andre positiv energi, og får utviklet egne lederegenskaper:

– Man får kommet seg tilbake i rytme, og det er veldig positivt her, legger Valentin til, mens de tre andre nikker bekreftende.

LES OGSÅ: JIF og HBK ute av Norway Cup: – Vi fikk ut det vi ønsket

Fra alle idretter

Sommertilbudet er et lavterskeltilbud, og uavhengig av ferdigheter og tidligere forutsetninger er alle velkomne. Valentin kan fortelle et variert spekter av deltagere, der noen kommer fra klubben, mens andre kommer fra helt andre idretter:

– Det er vel egentlig folk her fra alle idretter, og det er gøy for både oss og barna når de mestrer ulike øvelser, sier den engasjerte treneren og utøveren.

Pappa og trener Nickolass Jensen er fornøyd med årets oppmøte, men selv holder han seg mest mulig utenfor fridrettsskolens opplegg:

Trenerne gjør egentlig alt, og jeg og nestleder Stephan Knestang står egentlig bare for koordinering og det administrative, oppsummerer han.

– Hvordan er oppmøtet i år sammenlignet med tidligere år?

– Oppmøtet var veldig bra første uka, da hadde vi 75 påmeldte. Den siste uka har det bare vært rundt 20 påmeldte, opp mot nesten 60 tidligere år, men det er fortsatt det nest beste året totalt de siste seks årene, opplyser han.